Agger tilbage mod Spanien

Daniel Agger fik for nylig comeback på Liverpools bedste mandskab med stor succes, og derfor var det helt naturligt for landstræner Morten Olsen, at indlemme Agger i truppen til testkampen mod Spanien den 23. august.
Foto: ap

Agger tilbage mod Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniel Agger får comeback og klubløse Lars Jacobsen en plads i sidste test før VM-kvalifikationerne

FODBOLD: Om mindre end en måned skal Danmark spille to VM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Ungarn og Portugal på udebane, og det bliver ikke nogen let opgave, konstaterede landstræner Morten Olsen, der tirsdag udtog de 15 spillere, der foreløbig er med i truppen, når Danmark den 20. august spiller venskabskamp mod Spanien.

- Spanien er et rigtigt godt hold, det tror jeg, alle med interesse for fodbold har set her i juni, hvor de vandt EM. De har nogle teknisk hurtige spillere, og de er på mange områder bedre end både Portugal og Ungarn. Det er i det øjemed, at jeg har udtaget denne her trup, sagde Morten Olsen.

I truppen er der blandt andet comeback til Daniel Agger, der har været skadet i næsten et år og derfor ikke har haft en landskamp siden Danmark mødte Liechtenstein i september sidste år.

- Det har en enorm stor betydning at have Daniel Agger med igen - og det vil hans medspillere også sige. Han er den her vindertype, og alfa og omega med ham er, at han kan lide at spille fodbold. Han har været savnet taktisk både på landsholdet og i hans klub Liverpool, sagde Olsen.

Landstræneren har i udtagelsen fokuseret på de spillere, der "ikke bare løber efter en stok, når man kaster den". Dem håber han at have fundet til holdet, hvor rutinerede kræfter som Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson og Martin Laursen igen vil gøre sig gældende.

- Vi skal bruge nogle spillere, der har energi, vilje og vildskab, men som også er kloge nok til at finde rytmen for både dem selv og holdet. Nogle ledertyper, siger han, og afslører, at man ligeså godt kan være 22 som 36 år for at være sådan en.

- Det handler om, at man kan spille sammen med andre og finde ud af at dirigere dem, siger han.
Foto: ap

Klubløs Jacobsen med

Den helt store overraskelse var udtagelsen af klubløse Lars Jacobsen. Siden hans tidligere klub FC Nürnberg rykkede ned i den tyske 2. Bundesliga, har han nemlig stået uden kontrakt, og derfor er det ikke blevet til én eneste kamp over sommeren for forsvarsspilleren.

- Det kan godt være, at Lars ikke er i kampform, men han er i fysisk form, for han har trænet med FCK. Og jeg er sikker på at til september, når vi skal spille mod Ungarn og Portugal, så har Lars Jacobsen en klub, siger Morten Olsen.

Landstræneren valgte at se bort fra Ajax-spilleren Kenneth Perez, som er blevet skubbet helt ud af truppen i sin hollandske klub, men fredag vil Olsen supplere truppen med yderligere fem-seks mand. Thomas Kahlenberg og Martin Jørgensen er ikke mulige emner på grund af skader. (ritzau)

Agger tilbage mod Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce