Publikumsyndling og topscorer Dale Mitchell spiller ikke for Odense Bulldogs i næste sæson. Canadieren spiller afskedskamp fredag aften i en showkamp med gratis adgang.

Ishockey: De økonomiske udfordringer i Odense Bulldogs har fået ishockeyklubben til at sige farvel til holdets mest markante spiller. Den canadiske topscorer Dale Mitchell har spillet sin sidste ligakamp for Odense Bulldogs.

De økonomiske udfordringer kombineret med ligaens regler om lønloft gør, at der er trængt med plads i lønbudgettet til næste sæson, hvilket har været medvirkende til beslutningen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Jeg har virkelig nydt mine fire år i Odense. Jeg har mødt en masse gode mennesker og holdkammerater. Min familie og jeg har altid været behandlet godt, og vi er så heldige at kunne kalde Odense for vores søns fødeby, siger Dale Mitchell i pressemeddelelsen.

I slutningen af september fødte Dale Mitchells canadiske hustru Jaclyn sønnen Benjamin i Odense.

Dale Mitchell har i sine fire sæsoner i Odense spillet 215 kampe og lavet 284 point, heraf 116 mål og 168 assister.

- Jeg er ked af, at jeg ikke kunne hjælpe Odense til et mesterskab, men jeg vil aldrig glemme opbakningen, jeg har fået i min tid her. Jeg vil gerne takke administrationen, trænerne og materiale-folkene for at gøre det let at fokusere på hockey. Også mange tak til alle fansene - jeg vil aldrig glemme jer, siger Dale Mitchell.

Pokaltitel i 2016

Den populære canadier nåede dog at få en titel med Odense Bulldogs, da Mitchell i februar 2016 var med til at vinde pokaltitlen, da Odense Bulldogs vandt 4-0 i pokalfinalen ude over Frederikshavn.

Det medførte europæisk deltagelse i Continental Cup, hvor Odense Bulldogs spillede sig videre fra den indledende runde og endte med at vinde bronze i finalerunden i Italien i januar sidste år.

I denne sæson var Odense Bulldogs i december på en delt førsteplads i ligaen, men efter mange nederlag siden nytår sluttede holdet kun på syvendepladsen og skulle derfor møde nummer 10, Herlev Eagles, i playin-serien om en kvartfinaleplads. Efter tre nederlag mod Herlev røg Bulldogs ud og nåede for første gang siden 2011 ikke kvartfinalerne.

Man kan opleve Dale Mitchell en sidste gang på fynsk is fredag aften, hvor der klokken 19.30 spilles en showkamp mod et sponsorhold. Der er gratis adgang til showkampen, hvor man også kan hilse på de øvrige spillere. Dørene åbnes klokken 18.30.

Efter kampen vil der være trøjeauktion på de trøjer, som spillerne har båret i slutningen af sæsonen. Mon ikke der kommer høje bud på Dale Mitchells trøje.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.