Afbud: Fynsk verdensmester misser et af årets hovedmål

En ærgerlig Viktor Axelsen må sige farvel til All England 2018. Foto: Karsten L. Sørensen

Afbud: Fynsk verdensmester misser et af årets hovedmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Axelsen må melde afbud til All England efter sin operation i foden. - Et hårdt slag, lyder det fra Axelsen.

Den traditionsrige turnering, All England i Birmingham, var et af verdensmester Viktor Axelsens helt store mål for 2018. Men fredag formiddag blev det klart, at All England fra den 14.-18. marts bliver uden den fynske stjerne.

Siden han pådrog sig sin skade i anklen under Indonesia Masters har Årets Sportsnavn 2017 ikke været i stand til at træne eller spille på fuld blus. Derfor blev han opereret for ledmus i torsdags, og selvom han gør de rigtige fremskridt i sin genoptræning, når han ikke at blive klar til den prestigefyldte turnering, oplyser Badminton Danmark.

- Det er for stor en risiko at spille All England. Jeg fik at vide efter operationen, at det ville være usikkert, om jeg kunne nå at blive kampklar, og nu står det klart, at det ikke bliver muligt. Det er selvfølgelig et stort slag at få, for det var mit store mål i år, men jeg har mange år endnu, og vil få flere chancer. Nu kan jeg få lagt noget fysik på min krop og bruge tiden godt i træningshallen, men lige meget hvordan man vender og drejer det, så er det selvfølgelig irriterende, siger Viktor Axelsen.

Cheflandstræner Kenneth Jonassen ærgrer sig også over, at Axelsens skade ikke gør det muligt at få ham med til England, men nu handler det om at komme videre. Jonassen siger:

- Det er det bedste valg ud fra den langsigtede fremadrettede plan i stedet for at jage det usikre. Viktor deltager ikke i noget for bare at være med, men for at spille de store kampe. Jeg er brandærgerlig over, at han ikke kan spille All England, men nu kigger vi fremad for at videreudvikle ham i hallen, når han er klar igen. Nu får vi tid til at nørde med hans badmintonudvikling. Tiden skal bruges fornuftigt og rigtigt, nu hvor der ikke ligger en turneringsdeadline over hovedet på ham.

Viktor Axelsen får fjernet sine sting fra operationen på mandag. I første omgang vil han få lov til at lave stillestående teknik af lægerne, før han kan træne fuldt ud. Det primære mål bliver nu at få verdensmesteren helt klar til Thomas Cup i maj, mens der også er håb om, at han bliver klar til EM den 24.-29. april i Huelva, Spanien.

24-årige Viktor Axelsen var førsteseedet til All England og skulle have mødt Ng Ka Long Angus fra Hong Kong i første runde.

Der er fortsat mange danskere klar til at kæmpe om en plads i den tykke All England-historiebog.

Danmark har blandt andet fynske Mathias Boe/Carsten Mogensen som andenseedet i herredouble, mens Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding er sjetteseedet. I damedouble er Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen tredjeseedet, og Christinna Pedersen er også seedet i mixeddouble - som nummer seks med Mathias Christiansen.

Afbud: Fynsk verdensmester misser et af årets hovedmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce