Absalonsen holdt skansen

Johan Absalonsen holdt skansen og ender øverst i karakter-tabellen. Her er han i kamp mod FC Midtjyllands målmand Martin Raska i marts.
Foto: Robert Wengler

Absalonsen holdt skansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johan Absalonsen bedste OB-spiller i sæsonen 2007/2008 ifølge Stiftstidendes reporter-øjne

FODBOLD: Johan Absalonsen var bedste OB'er allerede efter første sæson-halvdel, og han holdt skansen i de sidste 15 runder, selv om han ikke var nær så fremtrædende som i efteråret.

Absalonsens snit faldt dog også en anelse, men det havde mere at gøre med OB-mandskabets generelle fald i specielt de mange frugtesløse forsøg på at vinde hjemmekampe.

Faktisk har Stiftstidende måttet indføre en "Lex Laursen"-regel for at undgå, at Ulrik Laursens snit på 8,55 før klubskiftet til FC København ikke blev sæsonens højeste i OB-regi.

Absalonsen havner på 8,46, men har i modsætning til Laursen spillet kampe for OB i foråret - derfor er Ulrik Laursen heller ikke med på tabellen, selv om han med 22 kampe har spillet mere end den krævede halvdel af OB's sæsonkampe på i alt 41.

Derfor kantede Thomas Helveg sig akkurat med på top 10-listen og kommer ind som nummer fem, fordi han fik en hel kamp i Aalborg i sidste spillerunde.

Ellers var han slet ikke kommet med i tabellen.
Man skal have spillet mindst halvdelen af de 41 kampe for at komme på sæson-ranglisten. Grafik: Gert Ejton
Man skal have spillet mindst halvdelen af de 41 kampe for at komme på sæson-ranglisten. Grafik: Gert Ejton

Spøjst med anføreren

Spøjst er det jo også, at Esben Hansen har spillet 11 kampe med karakterer både i efterår og forår, selv om han havde en fejlslagen afstikker til Kaiserslautern, der på sidste spilledag alligevel klarede frisag i 2. Bundesliga i Tyskland.

Arek Onyszko havde imponerende 39 kampe og ville formentlig have overhalet Johan Absalonsen, hvis ikke polakken mod slutningen af sæsonen havde fået dårlige vurderinger.

Jonas Borring fik det generelt også svært mod slutningen, da OB's spil slet ikke hang sammen, og også han har lidt på fløjen, fordi OB's aktioner ikke er lykkedes generelt, og han ikke selv heller har været skarp nok.

Men Borring har altså spillet 40 af 41 kampe.

Jonas Troest er kommet stærkt i foråret, mens tabellen afspejler Peter Nymanns problemer med den lyskeskade, der plagede ham tidligere. Også han har været alt for svingende i kun 24 kampe på højrekanten, mens Bolaños nu er noteret for 19 kampe, der har berettiget til karakterer.

Der kræves, at man spiller som minumum 45 minutter. Bolaños har nået et snit på 7,49 efter et vanskeligt efterår, men er kommet stærkere i takt med, at de lyse timer er blevet flere i løbet af foråret.

Andreasens lidelser

Hans Henrik Andreasen har arbejdet hårdt og scoret en bunke mål, men har i løbet af sæsonen været hæmmet af først en brækket næse og siden en fodskade, som han bøvlede med i hele foråret.

Den hårde trio er Chris Sørensen, Arek Onyszko og Jonas Borring, der stort set har spillet alle kampe - omvendt er det måske lovlig få spillere set over en hel sæson.

Djiby Fall har spillet 13 kampe og ender i de kampe på et snit på 7,46 - det gjorde ondt, at han fik 03, da han fik rødt kort i hjemmekampen mod Lyngby - i den omvendte kamp i Lyngby i foråret fik han 11 efter tre scoringer!

Det hører jo også med til spillet at hjælpe sine holdkammerater ved at blive på banen og sikre, at holdet har en farlig angriber også i de følgende kampe.

Bechara (15 kampe), Morten Bisgaard (15), Mads Timm (15), David Nielsen (13) Søren Jensen (12), Mads Timm (11) og Bengt Sæternes (8) er dem, der har været nærmest til at kunne have erhvervet sig en sæson-vurdering.

Atle Roar Håland har også spillet 12 kampe, og nordmanden har på de kampe erhvervet sig et kongesnit på 8,5, hvilket heller ikke er nok til at havne i årsopgørelsen.

Absalonsen holdt skansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce