AaB tæt på drengedrømmen

AaB havde ingen problemer med at ekspedere FK Modrica fra Bosnien ud i den seneste kvalifikationsrunde til Champions League. Bosnierne blev slået med samlet 7-1. Her er det fra venstre Thomas Augustinussen, Caca og Patrick Kristensen, der jubler over resultatet. I aften skal de levere varen igen.
Foto: Mick Anderson/POLFOTO

AaB tæt på drengedrømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis AaB besejrer litauiske Kaunas, er det en drengedrøm, der går i opfyldelse for spillerne

FODBOLD: - Det største.

Så kort kan det beskrives, når man spørger AaB's anfører, Thomas Augustinussen, hvordan det ville være at spille i Champions League.

Han og resten af holdet er tættere på den drøm, de fleste spillere går rundt med - nemlig en dag at skulle komme til at spille kampe i verdens måske mest prestigefyldte turnering.

- Vi har jo alle sammen siddet foran fjernsynet tirsdag efter tirsdag, onsdag efter onsdag og fulgt med i Champions League. Siddet og drømt om, hvordan det måtte være at gå på banen mod de hold, der deltager. Og det står da lysende klart, at vi er tættere på den drøm nu, siger Thomas Augustinussen.

Sammen med resten af holdet tager han i aften på hjemmebane imod litauiske Kaunas i den første af to kampe, der sikrer den samlede vinder en plads i Champions League. Og det er en plads, Augustinussen rigtig gerne vil have.

- Selvfølgelig er det en kæmpe økonomisk gevinst for klubben, hvis vi kommer med, men prestigemæssigt kan det slet ikke gøres op i penge. Holdet har oplevet mange ting, og vi har haft mange sejre, men at spille Champions League er det, jeg allerhelst vil skrive på min rekordliste, siger Thomas Augustinussen.

Et presset mandskab

Men et hårdt kampprogram med både Superliga og Champions League-kvalifikation har presset holdet, der i lørdags spillede 1-1 mod Esbjerg. Søndag fik spillerne derfor en velfortjent fridag, og mandag blev det til lidt restitutionstræning, der skulle medvirke til, at spillerne har helt friske ben til dagens opgør.

- Vi holder selvfølgelig et møde inden kampen, hvor vi taler deres spillestil igennem og forhåbentlig får nogle gode fif til, hvordan vi kan straffe dem. Vores trænere har set deres sidste kampe igennem, så de kan give os et indtryk af, hvordan de spiller, siger Thomas Augustinussen, der indrømmer, at han ikke ved særlig meget om de litauiske underdogs, der dog formåede at slå skotske Glasgow Rangers ud af kvalifikationen og desuden har vundet det nationale mesterskab i otte af de seneste ni sæsoner.

- Vi ved, at ejeren har rigtig mange penge, og at han har skudt en god del i klubben. Og så må man jo formode, at det er et godt hold, siden det kunne slå Rangers, som må siges at være et af de bedste hold i Skotland, ud, siger anføreren.

Hvis AaB kvalificerer sig til gruppespillet i Champions League, er det anden gang i klubbens historie - første gang var i 1995, da man kom med på grund af en korruptionssag mod ukrainske Dynamo Kiev. Det er ikke sket for nogen anden dansk klub før. Men Augustinussen vil alligevel gerne mane til nordjysk besindighed.

- Vi må prøve at lade være med at tænke så langt og fokusere på én kamp ad gangen og så ellers prøve at yde det bedste, siger han. (ritzau)

TV

3+ kl. 20.05, direkte:

AaB-Kaunas

AaB tæt på drengedrømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce