De danske mestre fra AaB er pokalfinaleklar mod FC København efter en sand 1-1-thriller i Aalborg. AaB går videre på reglen om flest scorede udebanemål.
Nerve, intensitet og overflod af spænding. AaB og Brøndby leverede et vaskeægte pokaldrama foran 12.068 feststemte tilskuere på Energi Nord Arena i Aalborg. Kampen endte 1-1. Et resultat, som sendte de danske mestre i slutkampen i Parken på reglen om flest scorede udebanemål efter en samlet score på 4-4.

Efter en første halvleg, der bød på spredt fægtning, blev gaspedalen tordnet i bund i anden halvleg. AaB lignede en sikker finaledeltager, da Caca et kvarter efter pausen trådte hjemmeholdet i front, men kort efter fik Morten "Duncan" Rasmussen kvitteret på fint forarbejde af Ousman Jallow.

Jallow kunne egenhændigt have begravet AaB'erne på den stribe af chancer, som han kæmpede sig frem til efterfølgende, men gambieren tabte gang på de direkte dueller med AaB-målmanden Kenneth Stenild, og AaB'erne priste sig givetvis lykkelige for, at Brøndby-træner Kent Nielsen lod den lynhurtige afrikaner starte på bænken.

Brøndby satsede hele butikken i de sidste 25 minutter, og i de døende minutter fik gæsterne meget tvivlsomt annulleret en scoring for offside. AaB, der har haft en skuffende sæson på den hjemlige scene, har dermed stadig muligheden for at sikre sig adgang til europæisk fodbold i næste sæson. Det bliver en realitet, hvis enten de vinder finalen eller FC København bliver dansk mester.

Mere om emnet

Se alle
35 anholdt efter pokalbrag

35 anholdt efter pokalbrag

AaB-keeper følte guldrusen

Brøndby: Vi blev bortdømt