AG København tager DM-guld i rekordkulisse


AG København tager DM-guld i rekordkulisse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foran 36.651 tilskuere i Parken vandt AG København også den anden DM-finale i håndbold over BSV.

AG København kronede sin debutsæson i den bedste danske håndboldrække på fornem vis, da holdet med en 30-21-sejr over Bjerringbro-Silkeborg i den anden finalekamp sikrede sig DM-guldet for mænd.

Det skete på et forhøjet podium inde midt i Danmarks fodboldnationalarena, Parken, foran et verdensrekordstort håndboldpublikum på 36.651 tilskuere.

Københavnerne fik ellers ikke den allerbedste start, hvor to af holdets største profiler hurtigt blev sat ud af spillet.

Først var det den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt, der ureglementeret stoppede Bjerringbros Fredrik Petersen i et kontraløb og blev sendt ud på tilskuerpladserne med et rødt kort.

Kort efter måtte også Joachim Boldsen ufrivilligt trække sig på grund af en skade i baglåret.

Tabet af to så markante spillere ville nok kunne ryste de fleste hold, men ikke AG København, der er ekstraordinært godt besat på bænken.

Norske Steinar Ege trådte til i målet og leverede 12 pragtredninger alene i første halvleg - heraf ét på straffekast - og foran ham var der andre, der tog over efter Boldsen.

Bredden på holdet blev understreget af, at René Toft Hansen var den eneste markspiller - ud over skadede Joachim Boldsen - der ikke scorede i en første halvleg, som blev vundet med hele 14-7.

Da AG København vandt det første opgør med 29-27 på udebane i Silkeborg, skulle midtjyderne udrette små mirakler i anden halvleg, hvis det skulle blive til sejr og finaleserien skulle forlænges med en ekstra kamp.

En overgang var afstanden mellem de to hold da også kun nede på tre mål, men selv om Niklas Landin spillede næsten lige så godt i BSV-målet som kollega Ege i den anden ende, fik jyderne ikke vendt slaget.

Dermed kunne AG København kåres som dansk mester efter en kamp, der vil gå over i verdenshistorien som den mest sete nogensinde.

Den hidtil mest sete ligakamp foregik tilbage i 2004 ved en kamp på Arena Auf Schalke i Gelsenkirchen, hvor 30.925 mødte frem.

Den rekord blev altså slået med flere længder, og publikumstallet overgik også de 35.000, der havde billet til OL-finalen for mænd i Atlanta i 1996.

Ud over æren af at have været med til at sætte rekord blev tilskuerne også del af en håndboldfest, hvor der ud over fyrværkeri, nationalsang og musikalsk pauseunderholdning også var hoppeborge, konkurrencer, streethåndbold og meget andet at forlyste sig med inde på Parkens overdækkede græstæppe i timerne inden kampen.

AG København tager DM-guld i rekordkulisse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce