Årets sportscitater 2009


Årets sportscitater 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2009 blev et succesrigt og til tider dramatisk dansk sportsår. Her er nogle af de bedste citater fra året, der snart er gået.

Fodbold:

AGF-træner Erik Rasmussen i juli til B.T om sit holds medaljechancer.

- Jamen, jeg er ikke god til at underspille, og vi har altså en sindssyg stærk trup, der er god nok til medaljer. Det tror jeg bare på, og så siger jeg det altså og er helt ligeglad med AGF's historik eller tidligere store udmeldinger.

Fodboldlandstræner Morten Olsen efter Danmark kvalificerede sig til VM i Sydafrika med en sejr på 1-0 over Sverige.

- Det er det største, jeg har opnået. Trods de skadesproblemer, vi har været udsat for, er vi alligevel ubesejret og har slået store hold i vores gruppe, så dette må absolut være det største, vi har præsteret som hold.

FCM's nu tidligere målmand Arek Onyszko i sin bog "Fucking Polak".

- Jeg hader bøsser. Det gør jeg virkelig. Jeg synes, det er så fucking klamt.

AGF's sportschef Brian Steen Nielsen efter AGF har offentliggjort et underskud på 43,5 millioner kroner.

- Jeg er ikke så nervøs for fremtiden. Det lyder måske underligt, når vi kommer ud med et underskud på 43,5 millioner kroner, men jeg synes, der foregår et stykke fremragende arbejde i spillertruppen og i trænerstaben.

FC København-træner Ståle Solbakken forud for det første af to opgør mod cypriotiske Apoel om en plads i Champions Leagues gruppespil.

- Når FCK spiller i Europa, spiller vi for hele Danmark, og så vil det være en fordel, hvis spillerne slipper for at høre, at det skulle være en fiasko, hvis de ikke går videre. De seneste fire år har FCK spillet 40 internationale kampe efter 1. september - det kunne man godt anerkende, og det pisser mig af, at det ikke sker.

Ståle Solbakken i minutterne efter, at Apoel havde slået FC København ud.

- Det er den største nedtur i hele min karriere. Vi skal simpelthen slå sådan et hold ud, men vi laver nogle stygge fejl. Jeg bliver nødt til at tage ansvaret for det her, og jeg får ikke noget ud af at pege på tre-fire spillere, som var under niveau. Jeg er ked af det, meget ked af det på klubbens vegne.

Randers FC-direktør Jacob Nielsen i starten af august efter sæsonens fire første kampe endnu ikke havde udløst en sejr, og der blev stillet spørgsmålstegn ved den siden fyrede træner John Faxe Jensen.

- Jeg er glad for, at I stiller det spørgsmål, for det beviser, at Randers er kommet langt i dansk fodbold. Men det sportslige setup er i orden. Det er vi ikke det mindste i tvivl om.

Brøndbys bestyrelsesformand Per Bjerregaard om ansættelsen af sin søn Anders Bjerregaard som sportschef.

- I dag kan jeg godt se, at det var dumt og naivt af mig, og havde jeg haft den indsigt, jeg har i dag, er det tvivlsomt, om jeg ville have ansat ham på den post.

Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand Flemming Østergaard inden FCK's Champions League-kvalifikationsopgør mod cypriotiske Apoel den 25. august.

- Vi er altid kommet ud med overskud, og det gør vi også i dette regnskabsår.

Flemming Østergaard tre måneder senere, da virksomheden varsler et underskud for regnskabsåret på mellem 245 og 255 millioner kroner.

- Jeg må konstatere, at vi på ryggen af den globale højkonjunktur frem til efteråret 2008 traf nogle offensive beslutninger, der ikke har vist sig at være bæredygtige i en tid med økonomisk recession.

Cykling:

Formand for Danmarks Cykle Union (DCU) Tom Lund forsvarer sig mod anklager om, at det er DCU's skyld, at Michael Rasmussen blev smidt ud af Tour de France i 2007.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man kan komme til den konklusion, at vi kostede ham sejren. Det var altså hans løgne, der gjorde, at han blev smidt ud.

Team Saxo Bank-cykelrytteren Nicki Sørensen udgår før tid af cykelløbet Post Danmark Rundt, da han skal til bryllup hos sin arbejdsgiver Bjarne Riis.

- Jeg har mistet den gule trøje, så nu tager jeg til bryllup.

Håndbold:

Håndboldlandstræner Ulrik Wilbek til Politiken efter en træningslejr i Billund måtte aflyses på grund af en lønstrid mellem spillerne og Dansk Håndbold Forbund.

- Hele denne affære har fået mig til at beslutte, at jeg vil bruge sommerferien til at overveje, om jeg stadig brænder for dette job. Vi har i løbet af året to uger til at forberede os til det næste mesterskab, og nu er den ene uge forsvundet.

Ulrik Wilbek afslører resultatet af sine overvejelser.

- Det gik op for mig, at jeg skulle tænke mere overordnet i stedet for bare at tænke på mig selv. Det er trods alt dansk håndbold, jeg brænder for, og så kan det ikke nytte noget, at jeg løber af pladsen.

Målvogter Christina Pedersen havde indstillet sig på at spille semifinale ved VM i Kina. Den sidste kamp mod Angola skulle ikke blive et problem.

- Men vi skal også bruge kampen på at blive bedre. Vi skal lægge nogle flere lag på vores spil, hvis vi skal helt derop, hvor det bliver sjovt.

Målvogter Kari Mortensen efter Danmark sensationelt havde tabt til Angola.

- Der er fuldstændigt stille i omklædningsrummet. Folk sidder og tænker meget over, hvorfor det gik, som det gik. Vi har også en lang nat foran os, hvor vi nok ikke får så meget søvn.

Tennis:

Tennisspilleren Caroline Wozniacki efter sit nederlag til Kim Clijsters i US Open-finalen.

- Det er vigtigt at sige: "Ok, Kim var bedre end mig på den og den måde, og der er jeg nødt til at forbedre mig inden næste gang." Forhåbentlig bliver det mig, der løfter det trofæ en dag.

Boksning:

Mikkel Kessler inden sin første kamp i Super Six-turneringen mod amerikaneren Andre Ward.

- Han har ikke prøvet VM-kampe før, og det kan jeg drage fordel af. Jeg kommer for at vise, at jeg er den bedste supermellemvægter i verden, og Ward kommer ikke til at tage min titel fra mig.

Mikkel Kesslers træner, Ricard Olsen, efter hans lærling blev udbokset af Andre Ward og stoppet før tid.

- Mikkel er en fin bokser. Han bruger ingen kneb, og det skal man gøre, hvis man vil være med i dette game. Det nytter ikke noget at være mors pæne dreng, for professionel boksning er hårdt, og han skal være meget mere hård og beskidt i sin boksning.

Svømning:

Lotte Friis om kritikken af hendes deltagelse i underholdningsprogrammet "Vild med dans". Efter programmet vandt hun både guld og sølv ved EM på kortbane og satte verdensrekord på 1500-meter-distancen.

- Jeg synes, at folk burde vide, at jeg er elitesportsudøver, og at jeg kender min krop godt nok til at kunne mærke, om jeg kunne klare det eller ej.

Idræt

Kulturminister Carina Christensen (K) kommenterer Team Danmarks spareplan.

- Jeg er ikke enig i de tal, de fremlægger. Derfor opfordrer vi Team Danmark til at komme herind, så de kan præsentere regnskabet. Jeg tror jo ikke, det er sådan, at de er værre ramt end andre. Skal vi så ud og finde penge til dem ved at tage fra andre forbund eller idrætter?

Carl Holst (V), formand for Team Danmark, svarer kulturministeren:

- Hvis der er nogen, der tror, at jeg eller Team Danmark laver besparelser for sjov, så tager de fejl. Vi gør det, fordi vi finder det nødvendigt. Vi har nedgang i indtæger fra danske spil på seks millioner, nedgang i kommercielle indtægter på knap 10 millioner. Og det er kun baseret på udviklingen i første halvår. Det kan blive værre.

Årets sportscitater 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce