4,5 millioner kroner på vej til kvindecykling


4,5 millioner kroner på vej til kvindecykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Danmark, DIF og Danmarks Cykle Union sender formentlig millioner til talentudvikling af unge cykle-piger.

Frafaldet blandt unge kvindelige cykle-talenter skal stoppes og i stedet omdannes til danske medaljer.

Derfor er Team Danmark, Danmarks Cykle Union (DCU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) gået sammen om et nyt projekt, som skal løfte kvindesiden i dansk cykelsport.

Efter et møde torsdag står rammerne lidt klarere, og det indebærer formentligt et millionbudget til formålet.

- Vi synes, at det er et godt, spændende projekt, og det har nogle spændende perspektiver.

- Projektrammen er 1,5 millioner kroner om året over tre år, så det er et projekt, der kommer til at koste 4,5 millioner kroner, og det er jo relativt mange penge, siger direktør i Team Danmark, Michael Andersen.

Han understreger samtidig, at projektet og millionstøtten endnu ikke er vedtaget, men formelt skal godkendes af bestyrelserne i Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund først.

Hidtil har mange kvindelige ryttere stillet cyklen i garagen, når springet fra ungdomsrækkerne til eliten skulle tages. Og det er netop den tendens, projektet skal være med til at vende.

- Vi kan se på pigesiden, at der har været et stort frafald blandt piger, der egentlig har vist gode resultater som junior, men måske ikke er blevet udnyttet eller implementeret godt nok på seniorsiden.

- Så det her handler om at skabe flere og bedre aktiviteter for de kvindelige ryttere, siger direktøren.

Det er endnu ikke muligt for parterne at løfte sløret for, hvad projektet konkret kommer til at indebære, eller hvordan forbundene vil styrke kvinderne. De overordnede linjer og mål kan dog ridses en smule op.

- Det handler om et talentudviklingsprojekt med særligt fokus på udvikling af kvindelige cykelryttere og talentudvikling i mountainbike. Vi har i øjeblikket en gruppe af piger, som er meget talentfulde, og dem vil vi gerne skabe særligt optimale vilkår for.

- Det sker i form af flere træningssamlinger, trænerbistand og internationale konkurrencer og er et forsøg på at bruge nogle af de erfaringer, der ligger på herrernes ungdomsside, siger Michael Andersen.

Den endelige projektbeskrivelse ligger klar i begyndelsen af november, men skal først godkendes af organisationernes bestyrelser omkring den 16. december.

Går alt efter planen, kan projektet starte op fra 1. januar 2014.

4,5 millioner kroner på vej til kvindecykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce