30 ude af OL - hemmeligt hvem det er


30 ude af OL - hemmeligt hvem det er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen navne, ingen sportsgrene, ingen nationer slipper ud i den dopingskandale, der indleder vinter-OL. Mere end 30 har fået startforbud.

Flere end 30 atleter er udelukket fra det forestående vinter-OL, men det bliver en gætteleg at finde ud af, hvem det er.

Præsidenten for det internationale antidopingagentur, John Fahey, siger, at det er imod antidopingreglerne at oplyse navnene.

- Det er ikke vores rolle. Vi kommenterer ikke på den slags, før alle sagens punkter er behandlet færdigt, siger han.

De udelukkede har med præsidentens ord "forbrudt sig mod antidopingreglerne" - bruddene er sket på forskellige vis. Så det står ikke klart, om der er tale om positive prøver eller mistanke på baggrund af uregelmæssige blodværdier.

Prøverne er taget over de seneste uger og måneder.

John Fahey vil ikke sætte præcist tal på, hvor mange der er udelukket. Han vil heller ikke sige, hvilke sportsgrene det drejer sig om, og han vil ikke sætte nationer på de udelukkede.

- Startforbuddet til disse udøvere viser, at antidopingarbejdet fungerer. Der er folk, som vil snyde i disse lege, men de bliver taget. Jeg tror ikke, at man kan sige, disse lege bliver rene. Der vil altid være nogle som forsøge at snyde på alle mulige måder.

- Men jeg kan sige følgende: Udøvere, som snyder i Vancouver, løber en større risiko end nogensinde tidligere ved et OL.

Forud for OL i Beijing i 2008 udelukkede man flere end 70 atleter fra at komme til start.

30 ude af OL - hemmeligt hvem det er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce