Fyens.dk tog på Kick Off for at tage temperaturen på fodboldstemningen under den afgørende VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Irland. Kampen endte med en bragende sejr til de danske herrer.

"Jaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!"

Det er ikke til at tage fejl af, hvilket hold, der netop har scoret endnu et mål denne tirsdag aften, hvor det skal afgøres, hvem af de to nationer - Danmark eller Irland - der får en billet til VM.

Vi er på Kick Off, en af byens populære fodboldpubs, hvor både de sædvanlige stamgæster samt andre inkarnerede fodboldfans har indfundet sig. Luften er ligeså som stemningen, og der skåles på kryds og tværs. Selv denne reporter, der ellers foretrækker kulsort Limfjordsporter, får lyst til at bunde en iskold pilsner.

Danmark har spillet sig foran 2-1, da den fynske verdensspiller Christian Eriksen banker bolden forbi den stakkels Randolph. Stillingen lander på 3-1.

- Sådan Danmark, råber byens borgmester, Peter Rahbæk Juel, der også har indfundet sig på pubben efter en debat i koncerthuset.

- Det var det nærmeste sted, de viste fodbold, griner han, imens han fortsætter diskussionen om fodbold med de mennesker, der står omkring ham.

Der er ikke mange kvinder at spotte denne aften, men blandt de få står i baren Lena Christensen og Rikke Ejlskov. De er egentlig kun taget med på Kick Off for at holde deres kærester, to meget store fodboldfans, med selskab.

- Men vi synes faktisk, det er ret sjovt. Specielt på sådan en aften her. Det er jo helt fantastisk at opleve sådan en sejr, fortæller Lena Christensen, der næsten ikke kan få ørenlyd for bare tilråb i baggrunden.

Blot en halv time senere er kampen fløjtet af, og Danmark har vundet med hele 5-1. De danske herrer har bogstaveligt talt sparket sig videre til VM.

I hele byen kan man høre:

"Vi er røøøøøøde, vi er hviiiiiiiide".

Tillykke Danmark!

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
DBU indleder jagt på VM-base: Vi kigger i hele Rusland

DBU indleder jagt på VM-base: Vi kigger i hele Rusland

5-1: Danmark til VM

5-1: Danmark til VM

Åge Hareide prøver nye kræfter på kant og back i VM-gys

Åge Hareide prøver nye kræfter på kant og back i VM-gys