- Vi er blevet 10 procent bedre

Viceanfører Chris Sørensen mener, at OB er blevet væsentligt bedre offensivt. Til gengæld halter det en smule defensivt.
Foto: peter leth-larsen

- Vi er blevet 10 procent bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceanfører Chris Sørensen ser store offensive forbedringer, men skrøbelighed i defensiven i nyt system

FODBOLD: OB's viceanfører Chris Sørensen var meget kritisk, da fynboerne slagne betragtede AaB's guldfest efter den sidste superliga-kamp i Aalborg under karnevals-festerne i den nordjyske højborg i maj.

Men nu har piben fået en anden lyd.

- Vi skal slå koldt vand i blodet, for vi har i de to første kampe mod Vejle og AGF kun besejret hold, som vi også besejrede i sidste sæson. Det er mod Midtjylland, FCK og Brøndby, vi virkelig bliver sat på prøve, siger Chris Sørensen.

- Men vi er markant forbedret i både spillet og antal af chancer. Det nye system giver os flere muligheder i offensiven, men til gengæld er vi blevet mere skrøbelige defensivt, analyserer han.

- Jeg vil mene, at modstandernes dødbolde er blevet vores akilleshæl, og det må vi forbedre. I modsætning til sidste sæson dækker vi ikke længere i zone ved modstandernes dødbolde, men mand-mand. Det er vi ikke helt trygge ved endnu, erkender Chris Sørensen.

Træningen mere intens

- Men generelt mister vi nu knapt så mange bolde, der er mere hurtighed i vort spil og mere energi, og så har vi fået et godt hold, hvor konkurrencen på pladserne har løftet os 10 procent til træning. Det havde vi ikke helt før sommer. Da var intensiteten ikke den samme. Nu bliver der holdt øje med præstationerne til træning, og man er ikke sikker på at spille, mener han.

- Hver enkelt spiller er mere opmærksom på og klar over den enkeltes rolle. Vi er gået væk fra at spille på vore kanters hurtighed, for det var blevet for letlæseligt. Det nye system har givet os flere strenge at spille på.

Chris Sørensen har naturligvis bemærket, at Viggo Jensen er trådt til i en træner-trio.

- Vi har fået en mand mere, og vi spiller diamant. Hvis idé det så er, kan jo være ligegyldigt for os. Nu spiller vi sådan, og vi er blevet endnu bedre på vores egne dødbolde, fordi vi nu har en ekstra angriber. Så kan Henrik Hansen koncentrere sig om at stå at samle andenboldene op ude foran feltet. Det kunne Hans Henrik Andreasen ikke sidste sæson, for han skulle selv ind i feltet. Det sætter os i stand til at fastholde presset på modstandernes tredjedel, mener Sørensen.

- I vores hverdag oplever vi bare, at vi har fået en træner mere. Lars Olsen er cheftræner, og han har det sidste ord.

- Hvordan oplever du Michael Hemmingsens rolle?

- Jamen, vi har fået en smuk person på tilskuerpladserne, siger Sørensen med et smil.

- Hemmingsens rolle er at sidde på tribunen og observere. Mere ved vi ikke, men Michael er et bindeled, for vi spillere føler, at når han siger noget, så er det rigtigt. Han siger de ting, som vi andre tænker. Han står også for styrketræningen og giver mange input. Man kan gå til ham med mange ting, og han er humørspreder og har den fordel i forhold til spillerne, at det ikke er så lang tid siden, at han selv var spiller.

Behold Hemmingsen

Chris Sørensen giver ledelsen et godt råd i den forbindelse.

- Ham skal man forsøge at holde i OB, selv om jeg da godt ved, at Michael selv har ambitioner som træner.

Den store brede trup i Ådalen er et tema i hvert fald frem til transfervinduets lukning den 31. august.

- Det er sådan i alle klubber, at de, der er uden for holdet, vil være utilfredse. Men størstedelen har vi brug for, og får vi en-to skader, så er vi godt dækket ind, siger 31-årige Sørensen, der føler sig godt tilpas i OB.

- Byder chancen sig for udlandet, så vil jeg da være positiv. I min alder er jeg nødt til at sige sådan, for det er sidste udkald, siger han.

Han har set forbedringer af faciliteterne i OB på det seneste.

- Der mangler stadig en del. Ikke mindst rum til styrketræning på anlægget. Men opvisningsbanen er blevet fin, og der snakkes om en kunststofbane på bane 2 nu.

Om aftenens kamp, der kan bringe OB på en førsteplads tidligt på sæsonen, siger han:

- Jeg ved ikke, hvor de står. De har styrker i selve spillet men er sårbare defensivt. Det skal vi udnytte, og vi er storfavoritter, siger han uden uld i mund.

TV

TV 2 Sport kl. 19.00 (direkte)

- Vi er blevet 10 procent bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce