Øl til 25 kroner og kun ét toilet - men Benjamin og Laura giver håb for fremtiden
SPEEDWAY: Klokken er 18.35. Annette Vesterskov, formand for Fjelsted Speedway, har samlet Fjelsted-teamet på græsset i indercirklen på Fjelsted Speedway Center. Der er 25 minutter til starttapen ryger op til onsdag aftens ligamatch mod Grindsted.

Kørerne - med toprytter Hans Andersen i centrum - og mekanikerne kigger mest ned i jorden eller lige ud i luften, da Annette Vesterskov afleverer noget, der vel mest af alt ligner "en fremadrettet skideballe". Den lyder sådan her:

- I er en perlerække af kørere. Men jeg er skuffet over, at I ligger allersidst i ligaen. I kan meget mere. I falder i søvn på cyklerne og laver åndsvage kørefejl. I ryttergården sidder I 30-40 meter fra hinanden, selv om I er et hold i ligaen. Jeg ser ingen begejstring i ryttergården. Vil I det her??? Vil du det her???, er spørgsmålet til hver enkelt af de fem Fjelsted-kørere.

Og ja, lyder svaret fra kørere - og mekanikere.

Nævn ikke...

Baggrunden for den noget utraditionelle start på onsdagensens hjemmematch på sådan en blæsende aften er soleklar: Fjelsted, der før sæsonen havde drømme om top-fire i ligaen, har helt katastrofalt tabt de fire første matcher og ligger på en ottendeplads - en sidsteplads - i ligaen. På den plads, der i sidste ende betyder nedrykning.

- Nej, nej, du må slet ikke nævne ordet "nedrykning". Det tager vi ikke i vores mund. For det sker simpelthen ikke. Det vil simpelthen gøre os så utroværdige overfor vort publikum.

Ordene kommer kontant fra Annette Vesterskov mellem opgaverne med at skaffe ekstra pølser og sikre sig, at uddelte fribilletter rent faktisk bliver revet i stykker ved indgangen, så de ikke kan bruges igen.

Og det dér med en eventuel nedrykning - det vil rent faktisk være rimeligt paradoksalt. For Fjelsteds hold i 1. division fører nemlig rækken for øjeblikket.

Overvanding

Da Anette Vesterskov for godt 10 år siden kom i bestyrelsen - som kasserer - overtog hun en gæld på mellem 700.000 kroner og 800.000 kroner. To år senere blev hun formand. I dag er gælden væk - men der er ingen formue til at kaste ind af i hårde tider. Derfor er succes i ligaen - der trækker publikum - også helt centralt for Fjelsted Speedway. Og dem har det da også knebet med i de første hjemmematcher. I går - med kaptajn Hans Andersen hjemme - var der atter under 1000 tilskuere.

- Selvfølgelig betyder sejre noget. Men egentlig er der andre ting, jeg tror vil trække mere, lyder det fra Brian Lund fra Ejby, der sammen med Lars Larsen (nej, det er ikke den Lars Larsen) og Ole Nielsen - begge fra Gelsted - har plantet sig på skråningen i fjerde sving. Lidt efter fortsætter Brian Lund:

- Øllene er for dyre (25 kroner, red), og så er der kun ét toilet. Der er sgu langt fra andet sving til toilettet. Det er nok lige før, nogle af planterne bagved går ud på grund af for meget vanding!

Og så efterlyser Brian Lund også en tribune på centrets fjerne langside - han er træt af skråningerne.

Og så... lir

Men der er tilsyneladende håb for Fjelsted. Under turen rundt blandt publikum støder Stiftstidendes udsendte ind i flere blandt publikum, som er til speedway for første gang. Det gælder blandt andre Rasmus Nissen fra Munkebo - og værftet - der er blevet "lokket" af værftskollega Ulrik Nielsen.

- Jeg glæder mig til at se noget lir - hører motorerne. Jeg har jo ofte set speedway i fjernsynet, men nu vil jeg have det live, griner Rasmus Nissen, der endog også har fået lokket kæresten Joan Klage med til skråningen.

Og Ulrik Nielsen? Han har såmænd sønnen Benjamin på fire år og datteren Laura på snart to år med.

Så, det fremtidige publikum til Fjelsted Speedway er der altså.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Drama da Fjelsted tog stor-sejr