- Enhver træners drøm

Craig Pedersen kan i aften sikre sig sit første danmarksmesterskab som træner, hvis det lykkes Svendborg Rabbits at vinde syvende og sidste finalekamp mod Bakken Bears.
Foto: Ole Friis

- Enhver træners drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Craig Pedersen kan i aften vinde sit første DM som træner, hvis Svendborg Rabbits besejrer Bakken i syvende og sidste finalekamp.

Basketball: Han har prøvet det før.

At vinde et danmarksmesterskab.

Men det var i sin aktive karriere, hvor han sammen med Horsens IC sikrede sig titlen.

I aften har Craig Pedersen ikke selv hænderne på bolden i NRGI Arena i Århus, og derfor skal hans næste DM vindes ved hjælp af taktiktavlen, fagter på sidelinjen og en flok velspillende kaniner.

- Det vil betyde meget. Jeg ved ikke helt, om jeg kan sætte ord på det lige nu. Det er enhver træners drøm. Jeg har foreslået at hente nogle spillere til klubben, som mange ikke var enige i, og derfor kunne det være dejligt, hvis ens ideer lykkes, og man til sidst vinder, forklarer Craig Pedersen.

Skulle det lykkes at besejre Bakken Bears i den syvende og sidste finalekamp, vil det ikke alene blive Craig Pedersens første mesterskab som træner, men også det første sæt guldmedaljer til Svendborg Rabbits.

- Det vil have stor betydning for mange i klubben, som har arbejdet hårdt. Og så især for vores fans, som har fulgt os trofast de sidste seks år og været med til hver eneste udebanekamp, siger Craig Pedersen, der af flere grunde håber på, at de sidste to sæsoners Bakken-dominans bliver brudt i aften.

- Jeg synes, at det kunne være godt for dansk basketball, hvis et nyt hold vinder, men lad os nu se.

Mangler kun den sidste

Svendborg Rabbits har vist imponerende moral i finaleserien. Nede med 3-1 i kampe syntes mesterskabet at lande Århus, men på forunderlig vis magtede Rabbits at kæmpe sig tilbage og vinde to af de påkrævede tre sejre i træk for at blive mestre.

- Allerede da vi var bagud 2-0, troede vi på, at vi sagtens kunne vinde tre i træk. Og det blev vi ved med, selv om vi tabte den næste og kom bagud 3-1.

- Nu har vi taget to sejre og mangler kun den sidste. Men det bliver også den sværeste. Bakken vil være rigtig tændte. Og selv om de også har været det i de andre kampe, bliver det noget helt andet.

Godt tag i Århus

Rabbits flotte comeback i finaleserien blev en realitet efter to udesejre i Bakkens bjørnehule.

I det hele taget har Rabbits haft det godt i Århus, da kaninerne har vundet tre af fire kampe i smilets by denne sæson.

- Selv om vi har gjort det godt deroppe, så er det stadig deres hjemmebane, og de er favoritter. Og det har jeg det egentlig fint med, siger Craig Pedersen.

- De er mere erfarne, men vi har helt klart en chance.

For Svendborg Rabbits består den chance i at spille tålmodigt og bevare fatningen i den århusianske heksekeddel, hvor decibelniveauet med garanti vil nå smertegrænsen.

- Det bliver vigtigt, at alle er klar til at løse opgaverne på banen. Vi skal ikke forcere, men hele tiden være gode til at køre bolden rundt og ikke afslutte for tidligt. Og så er det som altid vigtigt, at vi dækker godt op.

- Vi skal spille som et hold og gøre det så let som muligt for os selv, lyder opskriften på Craig Pedersens første DM-titel fra den sydfynske trænerbænk.

TV:

DK 4 kl. 19.15

- Enhver træners drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce