- Det hjælper ikke at blive ræd

Behandlingen ser ud til at hjælpe. Hans Andersen ser i hvert fald lettet ud. Hans Andersen får akupunktur.
Foto: Carsten Bundgaard

- Det hjælper ikke at blive ræd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Andersen melder sig klar til Sverige i aften og Fjelsted i morgen trods dramatisk styrt. Men han skal gennem yderligere behandlinger

SPEEDWAY: Det er ikke til at sige, hvilket stof, speedwaykørere er gjort af. Men det er i hvert fald ikke af den almindelig slags.

I går formiddag meddelte Kenneth Bjerre, at han kører på det wildcard, han har fået til det danske Grand Prix i Parken 14. juni, selv om han brækkede lårbenet i onsdags ved et løb i den engelske liga. Lægerne i Esbjerg har sat lårbenet sammen med store titaniumsøm og har givet grønt lys for, at Bjerre atter kan sætte sig på speedwaycyklen... Hvis han ellers kan klare smerterne.

Og i aftes - efter behandling hos Centrum Fysioterapi i Odense - meldte den fynske topkører Hans Andersen sig så klar til både ligaløb i Sverige i aften og til fynske Fjelsteds vigtige hjemmeopgør i morgen aften mod Grindsted. Ved VM-Grand Prixet i lørdags i Göteborg var Hans Andersen ellers udsat for et alvorligt styrt, der gav mindelser om Erik Gundersens invaliderende crash i engelske Bradford i 1989.

- Da jeg så mit styrt på video, var min første tanke: Jeg er taknemmelig for, at jeg kun slap med knubs, lyder det ærligt fra Hans Andersen.

På spørgsmålet, hvordan han har det med at sætte sig op på en speedwaycykel igen efter så alvorligt et styrt, svarer den fynske kører:

- Det nytter ikke noget at blive ræd for at køre. Du må op på hesten igen og komme videre. Du går jo også på arbejde, selv om du har ondt i ryggen.
Hans Andersen på briksen hos fysioterapeut Jesper Skøtt.
Hans Andersen på briksen hos fysioterapeut Jesper Skøtt.
Foto: Carsten Bundgaard

Større bevægelighed

I går blev Hans Andersen altså behandlet for sine store smerter i blandt andet nakken, omkring halebenet og specielt i højre arm, der stadig er hævet.

- Jeg kan mærke, at jeg har haft godt af behandlingen... Jeg har fået større bevægelighed i kroppen, lød det fra Hans Andersen sent i aftes.

Den fynske topkører skal til yderligere behandlinger både i morgen op på fredag.

Hans Andersen dramatiske styrt skete, da han helt uventet og uforskyldt ramte et stort hul i skandalebanen i Göteborg, netop som han med flot fart i cyklen var ved at køre sig til endnu to VM-point og havde sikker kurs mod både semifinale og finale. Trods styrtet kom Hans Andersen i semifinale, men tydelig fysisk og psykisk påvirket af styrtet røg Hans Andersen ud i semifinalen og blev stående på otte point VM-point i Göteborg.

- Ja, det er rigtig ærgerligt. Jeg havde god fart på cyklen, og jeg er sikker på, at jeg var kommet i finalen, hvis ikke jeg var styrtet, siger Hans Andersen.

Med 28 VM-point er Hans Andersen nu på en ottendeplads i den samlede Grand Prix-serie - hele 21 point efter den fynske verdensmester Nicki Pedersen på førstepladsen og 11 point efter polske Tomasz Gollob på andenpladsen. Alligevel er Hans Andersen, der sidste år endte som nummer fem i VM-serien, fortrøstningsfuld. Han siger:

- Der er fortsat otte Grand Prixer tilbage, så der er masser af VM-point at slås om endnu. Der er bestemt ikke afgjort noget i Grand Prix-serien endnu.

- Det hjælper ikke at blive ræd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce