- De værste uger i mit liv


- De værste uger i mit liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOPING:Mette Jacobsen slap med den mildeste straf, men hendes OL er i fare
SVØMNING: En af Danmarks allerstørste idrætsstjerner gennem de seneste mange år, svømmeren Mette Jacobsen, har fået en advarsel af Det Internationale Svømmeforbund (FINA), da hun blev testet positiv for de forbudte stoffer prednison og prednisolon, da hun vandt bronze ved EM i Madrid i maj.

Det kom frem i går, og samtidig var det låget til en krukke, der indeholdt en af de største danske dopingsager nogensinde, der gik af. FINA valgte at tildele Mette Jacobsen den mildest mulige straf, hvilket er en advarsel.

- Jeg er nødt til at læse noget op, jeg har skrevet, for jeg kan ikke klare mig uden, var det første, som en grådkvalt Mette Jacobsen sagde på pressemødet.

- Jeg vil godt starte med at sige, at de sidste to uger har været de værste i mit liv. Jeg har altid kæmpet mod og talt mod doping, og det har aldrig været min intention at snyde, sagde Mette Jacobsen.

Mette Jacobsen blev orienteret om sagen den 8. juli, og siden er det lykkedes at holde det hemmeligt for offentligheden, at en dopingsag var under opsejling. Men i tidsrummet har der været holdt en dopinghøring i FINA, hvor Mette Jacobsen i samarbejde med sin advokat Merethe Stagetorn havde givet sin version af sagen.

Stagetorn forklarede, hvordan de forbudte stoffer var endt i Mette Jacobsen dopingprøve. Svømmeren var syg op til EM, hvorfor hendes læge Allan Bundgaard ordinerede en penicillinkur. Det skete ved, at Mette Jacobsen fik en kuvert med 30 styk antibiotika, som skulle tages over 10 dage.

Senere har det så vist sig, at lægen, der har samarbejdet med Mette Jacobsen i mere end 10 år, ved en fejl havde puttet prednison i kuverten i stedet for penicillin. Dette har han skriftlig erkendt over for forbundet.

Derudover havde FINA ifølge stjerneadvokaten hæftet sig ved, at der er stor tvivl om, hvorvidt stofferne er præstationsfremmende.

Duoen Jacobsen/Stagetorn havde overbevist om, at der ikke have været tale om bevidst snyd, og FINA lagde også vægt på danskerens integritet gennem en lang karriere. Endelig var en årsag til den milde straf også, at Jacobsen kunne have fået en medicinsk tilladelse til at tage stoffet, hvis det have været nødvendigt for hende.

- Det, der påvirker mig, mest, er, at der ved doping altid hviler en skygge eller mistanke. Jeg kan slet ikke udtrykke, hvordan jeg har det med det. Det er et stort skår i mit omdømme, og det påvirker mig mest, sagde Mette Jacobsen.

Det er nu op til Danmarks Idræts-Forbund at afgøre, om Mette Jacobsen kan være med til OL.

- De værste uger i mit liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce