Yoga-ferie er efterhånden et kendt begreb, men yoga med geder?

Jo, den er god nok. I den amerikanske stat Oregon nord for Californien kan man ikke blot dyrke yoga med geder stående på ryggen af én eller springende fra menneskeryg til menneskeryg, men også bo på et "goatel" - en sammentrækning af "goat" (ged) og hotel.

På Hanson Country Inn i Corvallis kan man dyrke yoga i selskab med geder efterfulgt af "Goat Happy Hour", hvor deltagerne kan lege med og tage billeder af gederne, smage på vin, tage på guidede vandreture og til sidste indtage et måltid baseret på råvarer fra ejendommen eller nærområdet.

Gede-yoga bruges blandt andet som terapi og opstod som så meget andet ved en tilfældighed. Et andet sted i Oregon skulle ejeren af en farm holde børnefødselsdag som en del af et velgørenhedsarrangement, og en af deltagerne, Heather Davis, som var yogainstruktør, spurgte, om hun i løbet af arrangementet måtte holde en yogatime.

Ejeren af farmen, Lainey Morse, sagde ja, men fortalte også, at gederne helt sikkert ville komme til at hoppe rundt blandt deltagerne. Det skete også, og gede-yoga var en realitet.

Se mere på www.goatyoga.net. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).