Yoga i skærgården

Det nærliggende lille havbad har dejlig sauna (naturligvis med udsigt), relax-pool og fitnessrum, slappe af-stole, aromasauna og udendørs opvarmet pool. Foto: Anne Skov og Ulla Steen

Yoga i skærgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retreat. Den svenske by Fiskebäckskil er et godt sted, hvis man har brug for fred til at tænke over de store spørgsmål i livet.

Hvad har man allermest brug for i november? Varme, sol, sin dyne?

Svaret må være lys. Her i Skandinavien er november virkelig en, der trækker tænder ud, når det kommer til lys.

Jeg deltog på Ulla Upma Kaur Steens tredages yoga-retreat i midten af november i den lille by Fiskebäckskil en time nord for Göteborg.

At gå fra mørke til lys er en eksistentiel udfordring - hvordan forener vi som mennesker vores mørke, knap så gode, sider med de lyse?

Det er store spørgsmål, men ikke desto mindre meget nærværende. De idylliske, fredelige omgivelser lige ved havet og med udsigt til klipper og himmel på hotellet Gullmarsstrand føltes ideelle til formålet: Hvor finder man nok fred til at turde tænke over de store spørgsmål i livet, hvis ikke i en novemberstille kystby?

Med en yogasal, der er placeret akkurat ud til vandet kan omgivelserne ikke være smukkere eller mere inspirerende. Placeret trygt på yogamåtten sidder jeg med mit lammeskind, tæpper, en pude og skøn, skøn musik ... Ren healing. Der arbejdes hårdt og fokuseret, med korte skift mellem øvelserne, afsluttende meditation og gong-bad hver gang.

Gong-badet er en fast del af en yogatime - i hvert fald hos Ulla Steen. Den store, runde gong spilles med bløde køller og sender fantastiske lydbølger ud, der dirrer mellem væggene, præcis som når munkene i Tibets bjerge spiller fra klostrene, så gongens lydbølger driver mellem bjergene. Det er en afstressende oplevelse.

Efter yogatimerne er det tid til vandreture i den lille by, der er som taget ud af et Astrid Lindgren-univers, tænk "Vi på Krageøen" eller "Alle vi børn i Bulderby", ren idyl og i denne weekend tilmed solbeskinnet.

Det nærliggende lille havbad har dejlig sauna (naturligvis med udsigt), relax-pool og fitnessrum, slappe af-stole, aromasauna og udendørs opvarmet pool.

Spa-afdelingen, der også byder på mulighed for at købe massage og behandlinger, gør oplevelsen komplet. Området er tilmed fint udstyret med vandre­stier.

En tur til Gullmarsstrand i november giver appetit på at opleve stedet i forårs- og sommermånederne, fyldt med charme og blot fire timers kørsel fra København ad E6.

Hotellet kan ligesom yogaen varmt anbefales.

Værelserne er ikke store, men enkle og funktionelle og ligger dels i tilbygninger ved hovedbygningen, dels indrettet lidt oppe ad klipperne i gamle villaer. Igen - utroligt charmerende og ligetil.

Her er en afslappet, svensk tilgang til service, smil og effektivitet, skøn mad og lækker morgenbuffet "new nordic-style". Restauranten hedder G for Gullmarsstrand og brillerer med elegante, lette serveringer og masser af smag med et køligt touch, der passer til den nordlige placering.

 

Journalisten var inviteret af Gullmarsstrand Hotell & Konferens.

 

Tre dage i ro
Retreatet er intenst med 10 timers yoga for alle sanser og helt sikkert værd at overveje, hvis man ønsker sig noget andet end varme dyner her om vinteren.

Ulla Steen er en meget erfaren yoga­lærer med over 10.000 undervisningstimer bag sig. Hun arbejder til daglig i Studio Flow i Svendborg, men også i København på Gotvedinstituttet.

Hun arrangerer fast retreats til Sverige, Møn og Marrakech i Marokko - og hun har for 2018 også en nyhed på programmet: retreat på den llle danske ø Vejrø.

Se mere på: ullasteen.com.

På gullmastrand.se er der meget mere information om værelser, forplejning, pakketure og omgivelser.

Pakkerejsen koster knap 4000 svenske kroner (3000 danske) for tre dages ophold med yoga, fuld forplejning, spa.

 
Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys. Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys.
Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys. Foto: Anne Skov og Ulla Steen
Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys. Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys. Yogasalen på Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger med den bedst tænkelige udsigt til skærgårdens rev, færger og lys. Foto: Anne Skov og Ulla Steen
Det har sin egen charme at besøge Fiskebäckskil uden for sæsonen, hvor roen har sænket sig.
 Foto: Anne Skov og Ulla Steen
Det har sin egen charme at besøge Fiskebäckskil uden for sæsonen, hvor roen har sænket sig. Foto: Anne Skov og Ulla Steen

Yoga i skærgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce