Smagsprøver hos Wolfgang er ikke befordrende for vandrelysten

Hvis man starter sin tur på Camønoen med at besøge Wolfgang på Nyord, bliver dagsetapen ikke lang. Han driver nemlig Noorbohandelen, som er Danmarks første importør af whisky, gin, rom og andre herligheder - i løs vægt. Hos Wolfgang Sürth kan man smage, inden man køber. Smagsprøverne er ikke gratis, og heldigvis for det, for ellers nåede man aldrig tilbage over broen til Møn. Men til gengæld importerer han spiritus af høj kvalitet, som han hælder på den ønskede størrelse flaske, mens man kigger på.

Forretningen blev etablereet på Nyord i 2007, og siden har han åbnet udsalg i de populære Torvehaller i København - der er jo trods alt ikke så mange strøgkunder på Nyord.

Han er også gået i gang med at producere egne snapse og likører, og hans butik ligner mest et kemisk værksted - hvis ikke det var for alle de herlige dufte.

Prøv kræfelikøren (vild blomme) eller den tyske ferskenlikør.

Wolfgang er i øvrigt også begyndt at producere Nyord-sennep sammen med sin nabo William Houman.

Og uden for på terrassen driver han café, hvor man kan få en god frokostplatte med røget lam og fine oste.

Så frokosten kan godt være en del af en tur på Camønoen. Men hvis man vil gå om bord i alle flaskerne, er det nok klogt at lægge besøget sidst på dagen. Så kan man også kigge sig omkring i landsbyen, der er idyllisk. Midt i byen ligger kirken, som er blevet ottekantet, for det passede nu en gang til det stykke jord, der var ledigt, da kirken blev opført i 1846.

Nyord er under alle omstændigheder en vandretur værd. Et lille uberørt samfund, hvor tiden står stille - hvilket ikke betyder, at der ikke sker noget.

Der er 36 indbyggere og 12 foreninger på Nyord. En af foreningerne producerer økologisk kød fra kvæg, der græsser på strandengene, som man passerer, når man vandrer eller cykler mellem Nyord og Møn.

 

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.

Mere om emnet

Se alle
Klinten - og alt det andet

Klinten - og alt det andet

Møns smukke mørke

Møns smukke mørke

Samlermani

Samlermani