Verdens største passagerfly er ingen supersællert

Emirates er så stor en kunde hos Airbus, at flyselskabet næsten alene kan bestemme, om produktionen af Airbus A380 skal fortsætte. Foto: Wikimedia Commons

Verdens største passagerfly er ingen supersællert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Produktionen af verdens største passagerfly, Airbus A380, kan få en ende, langt tidligere end nogen havde drømt om.

Online-branchemediet Check-in.dk skriver med nyhedsbureauet Reuters som kilde, at hvis ikke flyselskabet Emirates i løbet af 2018 bestiller et stort antal af dobbeltdækkerflyet, vil Airbus helt stoppe produktionen af A380'eren, som har fløjet med passagerer i cirka 10 år. Oplysningen kommer fra tre af hinanden uafhængige kilder.

Den europæiske flyproducent har i flere omgange skruet ned for produktionen af kæmpeflyet, fordi ordrerne er udeblevet.

Emirates har foreløbig fået leveret omkring 100 Airbus A380 af en samlet bestilling på 142 fly, og den kontrakt, som måske, måske ikke, bliver underskrevet i løbet af i år drejer sig om yderligere 36 A380'ere. Når der overhovedet er en konflikt, skyldes det, at Emirates forlanger, at Airbus skal fortsætte med produktionen af Airbus A380 i mindst 10 år. Det har tilsyneladende sat gang i overvejelserne hos Airbus om, hvorvidt flyfabrikken helt skal stoppe produktionen af kæmpeflyet, når den nuværende ordrebeholdning er produceret, skriver Check-in.dk.

Lige nu er godt 200 Airbus A380 i trafik, og der er bestillinger på yderligere 100. De fleste af dem er indrettet til omkring 500 passagerer, men på ruten mellem København og Dubai benytter Emirates en udgave med plads til 615 passagerer. 13 flyselskaber har dobbeltdækkerflyet i sin flåde. (thor)

Verdens største passagerfly er ingen supersællert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce