Hvis rejsearrangører vil have mulighed for at opkræve valutatillæg, når kurserne stiger, skal de på forhånd nøje have forklaret kunderne, hvordan valutatillægget beregnes.

Det er blevet fastslået i en principiel sag mellem EF Sprogrejser og en ung studerende fra Dragør, der havde købt en sprogrejse til England.

Kort før afrejsen kom der en ekstraregning på godt 2000 kroner, fordi valutakurserne havde ændret sig, siden rejsen var blevet betalt.

Kunden ville ikke betale, fordi EF Sprogrejser ikke i købsaftalen havde forklaret, hvad der ville udløse en prisstigning. Kunden fik ret i Pakkerejse-Ankenævnet og i byretten, og nu har EF Sprogrejser fået afvist en appel til landsretten.

Ifølge pakkerejseloven kan danske rejsearrangører godt pålægge deres kunder ekstra betaling i tilfælde af valutakursudsving, men kun hvis kunden på forhånd er gjort bekendt med risikoen for et valutatillæg og har fået forklaret den præcise beregningsmetode. (vio)

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.