Ø-passet giver i sig selv ikke adgang til noget som helst, men det er - målt på antal udstedte pas - blevet en dundrende succes blandt turister, som "samler" på danske øer, det vil sige får et stempel på, at de har besøgt så og så mange øer.

Alene i år er der trykt 200.000 ø-pas, og genoptryk kommer snart på tale.

Ø-passet har en oversigt over knap 40 øer med færgeforbindelse, og på hver ø-side er der et blankt felt. Her kan turisten gnide en silhuet af øen over fra den plade, som er opsat på færgen eller på øens havn.

Ø-passet udgives af Sammenslutningen af Danske Småøer, Færgen, Færgesekretariatet og Visit Denmark. Det kan bestilles på www.oepas.dk. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).