Tre tip til oplevelser nær København

Træning af galopheste på Klampenborg Galopbanen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Tre tip til oplevelser nær København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trap Danmark udgiver frem til 2021 et stort bogværk om Danmarks natur, historie og kultur. Når det er færdigt, vil landet være verdens bedst beskrevne nation. Magasinet Rejser laver med hjælp fra Trap Danmarks redaktion løbende punktnedslag i de 34 bind.

Galop i Gentofte

I Gentofte Kommune ligger de to traditionsrige væddeløbsbaner, Klampenborg Galopbane og Charlottenlund Travbane. Klampenborg Galopbane blev indviet i 1910 under navnet Klampenborg Væddeløbsbane. Enkelte af de gamle træbygninger, blandt andet tribunebygningen, er velbevarede eksempler på nordisk byggestil. Det er Danmarks eneste bane, hvor der kun bliver afholdt galopløb. Det mest prestigefyldte er Dansk Derby, der finder sted i august. En anden tradition er Damernes Dag i september, hvor hoppernes løb er i fokus, og kvinderne iklæder sig deres fineste skrud og hatte.

Bøger om Danmark
Trap Danmark udgiver frem til slutningen af 2021 en serie på 34 bind om alle 98 kommuner i Danmark. Derudover skabes der et omfattende digitalt univers med topografiske informationer fra en lang række samarbejdspartnere og fra Trap Danmarks redaktion.I abonnement koster 34-binds bogværket 12.775 kroner ved kontant køb. Der er også mulighed for at tegne abonnement over 13 rater. Der er tilknyttet en række fordele, og abonnementet kan til enhver tid opsiges.Bindene kan købes enkeltvis hos landets boghandlere til vejledende priser mellem 399,95 og 449,95 kroner.

Udgivelsen af Trap Danmark, 6. udgave, er muliggjort med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

Tekstuddrag og billeder på denne side er fra Trap Danmarks bind om Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Frederiksberg Kommuner. Bindet er netop udkommet.

Se mere på www.trap.dk.
Lyngby Rådhus. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Lyngby Rådhus. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Rådhuset i Lyngby

Lyngby Rådhus har en karakteristisk, konkav form med en facade i grønlandsk marmor, kobbertag og mørke vinduesrammer i teak. Det er tegnet af Hans Erling Langkilde og Ib Martin Jensen, der vandt arkitektkonkurrencen i 1938, og blev opført 1939-41. I det indre er rådhuset også gennemført med inventar, møbler, belysning og kunstværker, der er tegnet specielt til rådhuset. Her er blandt andet fresker af Georg Jacobsen og træudskæringer af Frantz V. Hansen, og Ejnar Nielsen har dekoreret bryllupssalen. Lyngby Rådhus blev fredet i 2014.

Skøjtebane ved Runddelen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Skøjtebane ved Runddelen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Skøjter på Frederiksberg

Hver vinter bliver Frederiksberg Runddel foran indgangen til Frederiksberg Have forvandlet til en skøjtebane. Skøjtebanen er gratis at bruge, og efterfølgende kan man få varmen på Storm P. Museet, der ses i den gule bygning til venstre i billedet.

Tre tip til oplevelser nær København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce