Jesper Worre var som cykelrytter Italien-fan. Nu foretrækker han den spanske solkyst.

- Hvad er dit bedste rejsemål?

- Jeg er rigtig glad for Costa del Sol om vinteren.

- Hvorfor netop der?

- Der er havudsigter, smukke bjerge og hyggelige byer med et stille hverdagsliv og mildt klima om vinteren. Som cykelrytter boede jeg 10 år i Italien, og da var jeg ikke så glad for Spanien. Jeg syntes, at maden var forfærdelig. Spanierne er ikke gode til pasta - og det spiser man meget af som cykelrytter. Så når jeg kørte Spanien Rundt, kunne jeg ikke komme hurtigt nok hjem til Italien. Men nu står Spanien øverst i min bog. Jeg tager en måned, hvor jeg forbereder næste års Postnord Danmark Rundt med laptop og telefon. 

- Hvad skal man opleve?

- Sidste år lejede jeg et hus ved Fuengirola, og jeg cyklede dagligt en tur op i bjergene. Så er der Caminito del Rey. En vandresti på klippesiderne i El Chorro-kløften. I nogle år var stien livsfarlig, men nu er den blevet renoveret. Det er en fantastisk tur. Men man skal ikke lide af højdeskræk. Der er også Gibraltar, Marbella, Malaga, Ronda og Granada med det gamle borgkompleks Alhambra.

Jesper Worre

58 år og tidligere professionel cykelrytter. Tidligere direktør for Danmarks Cykle Union.

Siden 1997 har han stået i spidsen for det professionelle cykelløb Post Danmark Rundt, nu Postnord Danmark Rundt.

I sin karriere, som stoppede i 1992, kørte Jesper Worre både Italien Rundt, Spanien Rundt og Tour de France. Han vandt blandt andet en etape i Spanien Rundt og VM-sølv og VM-bronze i forfølgelsesløb på bane.

Som forbundsdirektør og løbs­direktør har han haft ansvaret for VM på bane i Ballerup i 2010 og VM i landevejscykling omkring København i 2011.

Som direktør for Danmarks Cykle Union var Jesper Worre også kendt for sine skarpe holdninger imod doping.

Siden Jesper Worre forlod posten som direktør for DCU, har han arbejdet på fuld tid som løbsdirektør for Postnord Danmark Rundt.

 

- Hvad skal man spise?

- Tapas, tapas - og tapas. Jeg elsker, at man kan smage mange forskellige ting. Mit stamsted i Fuengirola er Casa Colon tæt på Plaza Chinorros. Her kommer de lokale, og det er superhyggeligt.

- Hvad vil du helst bruge penge på på ferien?

- Golf. Der findes lokale baner, der er til at betale, men hvis man vil spille nogle af de berømte baner, koster det kassen. Heldigvis er det stadig gratis at køre en tur på cyklen.

- Hvad er din værste rejseoplevelse?

- Der er to. Efter gymnasiet var vi fire drenge, der tog til Gardasøen - og på hjemturen skulle vi se væddeløb på Nürburgring. Men jeg spiste muslinger - og opdagede, at jeg var allergisk. Jeg var så syg, at jeg måtte droppe Nürburgring og tage direkte hjem. Efter OL i Moskva tog jeg med min cykelkammerat Jørgen V. Pedersen til Florida. Den første dag tog vi sol en time - og blev fuldstændig forbrændt. Vi havde bobler på ryggen, og al huden røg af.

- Om andre rejsende, jeg undrer mig over ...?

- Håndklædemanien. Du bor på et hotel med pool, og når du kommer ned, er alle 30 liggestole optaget. Der ligger kun fem gæster, resten af stolene er reserveret med håndklæder. Folk sætter vækkeuret til at ringe klokken seks for at gå ned og reservere en stol! Jeg bliver vanvittig over det.

- Afslapning på ferien er for mig ...?

- En dag uden planer og en god bog. Jeg er i gang med en bog om Winston Churchill. Det er den tykkeste bog, jeg nogensinde har læst. Det tager tid, men jeg elsker det.

- Når jeg udefra ser på mig selv som rejsende, ser jeg ...?

- Jeg rejser helst individuelt - helst ikke charterrejser og fællesudflugter. Og så er jeg utålmodig - jeg hader at stå i kø.

- Hvad er dit bedste rejsetip?

- Man skal være åben og snakke med de lokale. På øen Lombok ved Bali blev vi kørt rundt af en lokal fyr. Det var fantastisk, fordi han fortalte alt, hvad han vidste om den ø, han elskede.

- Hvad er dit drømmerejsemål?

- En rundrejse i New Zealand. Og så drømmer jeg om en uge på heli-skiing i Canada.

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.