I New England, de seks nordøstligste stater i USA, ligger attraktionerne tæt. En af de meget populære er en tur med verdens første bjergtandhjulsbane, Mount Washington Cog Railway.

I staten New Hampshire kan man køre med banen til toppen af det 1900 meter høje Mount Washington, det højeste bjerg i det nordøstlige USA. Selve turen er dog 4,8 kilometer lang og er det stejleste tandhjulsspor i USA.

Mount Washington Cog Railway åbnede i 1869 i det naturskønne område Bretton Woods, og det er det heldigvis stadig. Af samme grund er det populært blandt vandrere, og har man gode ben, kan man nøjes med at købe en énvejsbillet til toget og gå op eller ned.

En rundtur varer tre timer med ophold på toppen af bjerget. I billetprisen (fra cirka 345 kroner t/r) er også inkluderet adgang til Cog Railway Museum.Se mere på www.thecog.com. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).