Flyselskabet Cathay Pacific har offentliggjort, at selskabet til næste år vil åbne en rute mellem København og Hongkong.

Den 2. maj 2018 letter det første fly fra København til Hongkong, som er Cathay Pacifics base.

Hongkong er med sine otte millioner indbyggere et interessant rejsemål for Københavns Lufthavn.

- Det vil give danskerne nye spændende rejsemuligheder, og et stigende antal kinesiske gæster i København vil gavne væksten og beskæftigelsen, mener Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Med den direkte rute får danskerne også mulighed for at komme videre med Cathay Pacific, hvis rutenet går til Australien, Bali, Indonesien, Filippinerne, Vietnam og kinesiske storbyer.

København-Hongkong skal flyves med den nye Airbus-model A350-900 med plads til 280 passagerer. Flyvetiden er 12 timer. (vio)

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.