Skissernas Museum i Lund er netop åbnet efter en større modernisering. Lokalerne er blevet kraftigt udvidet og forbedret, og foyer, museumsbutik og restaurant er blandt nyskabelserne. Herudover er den tidligere gårdsplads blevet omdannet til et stort åbent rum til kreative udstillinger og møder.

Museet huser en stor samling af skitser, modeller og modeller af svensk og international offentlig kunst. Der er skitser fra store, internationale kunstnere som Henri Matisse, Sonia Delaunay, Henry Moore og Fernand Léger.  I den svenske hal vises værker af Sigrid Hjertén, Isaac Grünewald og Siri Derkert og nutidige kunstnere som Linn Fernström, Gerhard Nordström og Matthias van Arkel.

En af nyhederne er en separatudstilling med  den amerikanske gadekunstner Swoon, hvis rigtige navn er Caledonia Curry. Swoons første kunstværker blev skabt i industriområdet i Brooklyn og på Manhattan tilbage i 1990'erne,  og til Skissernas Museum har Swoon skabt et stort kunstværk til en hel væg baseret på møder med flygtninge i Malmø i 2016.

I to år har en af Sveriges mest berømte kunstnere, Andreas Eriksson, arbejdet med sit store maleri af hovedindgangen til Stockholms sygehus Nya Karolinska Solna. Her er tyve små malerier i akryl på lærred udført parallelt med det store arbejde. Der er også mulighed for at lytte til et interview, hvor kunstneren fortæller om sin mission med arbejdet og se et godt udvalg af de mange fotografier, der foreviger skabelsesprocessen.

Museet ligger i tilknytning til Lunds Universitet.

Se mere: www.skissernasmuseum.lu.se

  • fyens.dk