Det gik tjept med indtjekningen på Mespil Hotel, som jeg havde booket og forudbetalt på hotels.com. Det firestjernede hotel lidt uden for Dublins centrum har gratis parkering af bilen, og det var jeg gået lidt efter, fordi jeg ankom i bil sydfra. 

Det var perfekt placeret i forhold til ankomsten, og det var let at finde både en midlertidig plads til bilen, mens jeg tjekkede ind, og derefter blive guidet ind i parkeringen i gården, som kun er for hotellets gæster. Hele manøvren med indtjekning, parkering af bil og tildeling af værelse tog vel under 10 minutter. Det kan ikke gøres hurtigere. 

Mespil Hotel er et pænt mellemklassehotel med både bar og restaurant, og jeg blev spurgt på forhånd, om det var o.k. med et værelse med udsigt ud til den lille kanal, der løber forbi hotellet. 

Det var det, og værelse 528 var helt fint med en god dobbeltseng, masser af lamper, lille, men effektivt badeværelse og de sædvanlige faciliteter med kaffe, gratis vand i minibaren, strygebræt og -jern, safety box og den uundværlige wi-fi-forbindelse, som fungerede upåklageligt. 

 

Hurtigt med nyt sengetøj

Opmærksomt og serviceminded personale, som endda nåede at gøre værelset i stand den første dag, mens morgenmaden blev indtaget. Så hurtigt plejer det sjældent at gå. 

Det gjorde det nu heller ikke på dag to, hvor det først skete langt op på dagen, til gengæld blev der skiftet sengetøj allerede efter de to første overnatninger, det ser man ikke altid ske så hurtigt. 

Morgenmaden findes i to udgaver, en full irish breakfast til 14 euro og en continental til 11. Det er absolut godkendte priser, men med de kritiske briller på, er det nok heller ikke meget mere værd. 

Der er flere alternativer i nærheden i form af små caféer, og kan man nøjes med yoghurt, frugt og juice, er der lige over for hotellet en velassorteret tank-kiosk med døgnåbent. Her kommer man langt for to gange 14 euro til morgenmad. 

Det er en god idé at sætte sig lidt ind i Dublins geografi, inden man går i gang med at lede efter et hotel i den irske hovedstad. For byen er større, end man lige skulle tro, og er man ude efter det hotte pub- og barområde, Temple Bar, i hjertet af Dublin, skal man belave sig på lidt tid til at komme derind, hvis man vælger Mespil Hotel. 

Der går en bus tæt på hotellet til centrum, og taxaer er nemme at få fat på - ofte holder der et par stykker lige uden for hotellet - og de er forholdsvis billige efter danske forhold. Men til fods er det lidt af en tur.

Mespil Hotel

 50-60 Mespil Road,

Dublin 4, D04 E7N2,

Irland,

www.mespilhotel.com.

Er beliggenheden knap så afgørende, er Mespil Hotel et ganske solidt valg, ikke specielt billigt, men heller ikke ublu for et firestjernet hotel. Og så egner det sig glimrende til hotelgæster, der har lejet en bil og gerne vil køre lidt rundt i området, uden det skal være alt for bøvlet at finde til og fra hotellet. 

 

Pris

5349 kroner for fire nætter (fredag-tirsdag), booket via hotels.com.

Mandagen var 1. maj (bank holiday i Irland), så reelt en lang weekend, hvilket kunne ses på prisen. Overnatning kan fås på mindre travle tidspunkter helt ned til 100 euro pr. nat (cirka 750 kroner), fik jeg at vide. 

Prisen var uden morgenmad, som koster 14 euro pr. person for full irish breakfast, 11 for continental. 

Gratis parkering i gård. Nemt system og kun for hotellets gæster. 

 

Overnatning foretaget

28. april til 2. maj 2017.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.