Skærtorsdag slår Sofiero Slot ved Helsingborg portene op til slotsparken, hvor der hver sommer er forskellige udstillinger, koncerter og et bombardement af farvestrålende blomsterarrangementer.

Sofiero åbner med en udstilling med kunst og skulpturer samt en japansk inspireret udstilling, "Svævende forår".

I maj åbner en udstilling, hvor unge kunstnere har lavet en moderne fortolkning af traditionelt håndværk.

Allerede i påsken lover Sofiero, at de første 30.000 løgblomster er i fuldt flor.

Sofieros store rododendronbede blomstrer i slutningen af maj, og i orangeriet er der en udstilling om 110 år med rododendron på Sofiero, der i øvrigt er et 150 år gammelt royalt sommerslot.

Der er også musik på Sofiero - i løbet af sommeren optræder blandt andre Bryan Ferry, Toto og Laleh.

Man behøver ikke at tage bilen med til Sverige. Tag eventuelt toget fra København eller færgen fra Helsingør. Fra Helsingborgs bymidte til slottet er der cirka seks kilometer til fods eller på cykel langs med vandet. Der går også en bybus ud til slottet. www.sofiero.se. (vio)

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.