Hvis skituren går til Alperne denne vinter, er der for en gangs skyld ingen grund til at være nervøs for, om der nu er sne nok. Flere steder er der tale om rekorder, og Danski taler ligefrem om en "snebombe" i Frankrig. Nogle steder har skiområder været helt eller delvist lukket et par dage på grund af snemængderne.

Bureauet har hentet aktuelle meldinger fra Østrig, Italien og Frankrig. Sådan ser det ud på specifikke rejsemål:

Valloire i Frankrig har fire gange så meget sne som i december og januar sidste år. På de højeste tinder ligger der 250 centimeter sne og 74 centimeter i byen.

I Østrig havde flere destinationer problemer med snemængden i sæsonstarten sidste år, mens de allerede i december 2017 kunne fastslå, at det ikke ville blive noget problem i år. I Alpendorf og Wagrain lå der i gennemsnit 107 centimeter på pisterne i december 2017 mod 11 centimeter året før. I St. Anton kan skiløberne glæde sig over hele 370 centimeter sne på pisterne.

I Canazei i Italien måtte man sidste år ty til en del hjælp fra snekanoner, men det bliver næppe nødvendigt i år. I januar lå der i gennemsnit 245 centimeter sne på pisterne. I Livigno kan der ifølge Dansk blive tale om snerekord, så heller ingen panik her. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).