Schiphol Airport uden for Amsterdam er godt på vej til at blive Europas næststørste lufthavn kun overgået af Heathrow Airport nær London. Det sker måske allerede senere i år, skriver Check-in.dk.

Den hollandske lufthavn har allerede overhalet Frankfurt Airport og Istanbul-Atatürk, og nu bider den Charles de Gaulle Airport i Paris i haserne.

Hvis væksten fra årets første kvartal fremskrives for de to konkurrenter, ender Schiphol i år på 69,1 millioner passagerer, hvilket vil være nogle få hundrede tusinder flere end Paris-lufthavnen.

40 procent af passagererne i Schiphol er transfer-passagerer. Det vil sige, at for eksempel KLM-rejsende fra København og Billund benytter den hollandske lufthavn til at komme videre ud i verden. Der er omkring 300 destinationer at vælge imellem. Det betyder, at Schiphol er verdens næststørste transfer-lufthavn. Frankfurt Airport er størst. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).