Rygning på de mest populære strande i Thailand kan fra næste måned resultere i et års fængsel eller en bøde på 100.000 baht (cirka 20.000 kroner). Det er en konsekvens af, at rygere efterlader hundredtusinder af cigaretskod i sandet, skriver Travel Trade Outbound Scandinavia med Bangkok Post som kilde.

Alene på en cirka 2,5 kilometer lang strækning på Patong Beach på Phuket blev der samlet 138.000 cigaretskod.

Rygeforbuddet gælder foreløbig på op mod 20 strande inklusive dem på Phuket, som er Thailands mest populære ferieø, men også i Pattaya og på Koh Samui. Forbuddet kan blive udvidet til alle strande, skriver Bangkok Post.

Rygerne vil blive henvist til områder et stykke væk fra stranden. Her vil der også være affaldsspande til skoddene. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).