Portugals næststørste by, Porto, kan et eller andet, som betager besøgende. Byen er netop blevet kåret som Europas bedste destination af rejsende fra hele verden. Samme hæder tilfaldt Porto i 2012 og 2014, så det ligner ikke en tilfældighed.

Bag afstemningen stod den uafhængige non-profit-organisation European Consumers Choice med base i Bruxelles. Cirka 426.000 personer fra 174 lande deltog i afstemningen, og hele 138.000 - altså rundt regnet en tredjedel - pegende på Porto som bedste europæiske rejsemål. Det hører dog med til historien, at man ikke kunne stemme på en hvilken som helst lokalitet. En jury havde på forhånd udvalgt 20 destinationer.

På de næste fire pladser kom Milano, Gdansk, Athen og San Sebastian. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).