Hvis rejsebudgettet skal slankes, er der ét sted, det er nemt at gøre: Forsikring på den lejede bil. Eller rettere: dobbeltforsikring.

I nogle tilfælde kan forsikringen være dyrere end selve billejen, hvilket kan være chokerende nok. Men lige så chokerende eller ærgerligt er det at komme hjem fra ferien og i sin forsikringspolice finde ud af, at det beløb, man betalte til udlejeren for helt at undgå at skulle betale selvrisiko ved en kaskoskade, kunne man have sparet, fordi udgiften til selvrisiko er inkluderet i ens rejseforsikring. Der kan let være tale om en udgift på 100 kroner pr. dag, oplyser Tryg, som er et af flere danske forsikringsselskaber, som dækker selvrisikoen i tilfælde af skade på udlejningsbilen. Mere præcist dækker Tryg i sin udvidede årsrejseforsikring udgifter på op til 10.560 kroner til selvrisiko ved billeje i udlandet.

Så et godt tip er straks - eller senest når passet til næste udlandsrejse skal findes frem - at bruge nogle minutter på at læse betingelserne i rejseforsikringen. Skriv eventuelt oplysningen ned og gem den sammen med andre rejsedokumenter, for det er den slags, man kan komme i tvivl om, når man står over for en veltalende biludlejer, som måske tjener mere på at sælge selvrisikoforsikringen end selve biludlejningen. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).