Wien uden caféer er utænkeligt - i hvert fald for cand.phil. Jørn Ørnstrup. Han har forelsket sig i Wiens mange gamle cáféer, og det har han skrevet en nyudkommet bog om.

"På café i Wien" er en rejse ind i Wiens rige cafékultur, der blomstrede i 1800-tallet. Om de gamle berømte caféer, hvor væggene ofte er besat med store spejle, så man kan følge med i, hvem der kommer og går - og hvilken kage gæsterne ved de andre borde har valgt. Om kendte stamgæster. Om kaffen - at vælge kaffetype på en wiener-café er nærmest en videnskab.

Og om byens helt specielle udbud af kager, apfelstrudel, kirschtorte og sachertorte, for bare at nævne få.

Jørn Ørnstrups café-vandring i Wien er også en kulturhistorisk vandring og en fortælling om Wiens rolle i Europas historie.

"På café i Wien", Forlaget Mellemgaard, pris 189,95 kroner.  (vio)

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.