Vi rejser som aldrig før. I 2016 steg den årlige samlede rejseaktivitet med 4,1 procent på verdensplan. Men selv om turisme forbedrer millioner af menneskers liv verden over gennem øget beskæftigelse, skaber turismeboomet samtidig nogle miljømæssige problemer på flere destinationer. Blandt andet i Reykjavik, Barcelona og Venedig kæmper man med overturisme, viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Canadean.

I Island er turismen steget med 163 procent fra 2010 til 2015, hvilket har været godt for landets økonomi, men knap så godt for trængslen i landet. Og ikke mindst har det betydet mere forurening på de større turistattraktioner.

Et andet problem, der er skabt af turismen, er den private udlejning gennem hjemmesiden Airbnb. Da der ikke er nok hoteller til at huse de mange turister, er flere private borgere begyndt at leje deres egne lejligheder ud. Det har betydet stigende boligpriser og mangel på lejemål til islændingene selv.

Også i Barcelona har man problemer med den private udlejning gennem Airbnb. De øgede muligheder for at bo i byen har skabt en vækst for turismen, som byen har haft svært ved at kapere.

Venedig er en anden populær destination, der også kæmper med de mange turister, der kommer til byen med krydstogtskibe. (Berlingske)

  • fyens.dk