Sydney er sprudlende, solbrændt, selvsikker og byder på et rent eldorado af kulturelle oplevelser, men en essentiel del af byen er dens smukke sandstrande indrammet af forrevne klipper. Når du har fået set Jørn Utzons operahus og bare gerne vil have det sjovt eller slappe af i skønne omgivelser, så tag badetøjet under armen og sæt kursen mod Bondi Beach, der ofte bedømmes som en af verdens bedste strande.

Brug en dag på Bondi Beach

Bondi er indbegrebet af Sydney og ligger kun otte kilometer fra byens centrum. Her mødes land og vand, når Stillehavet bruser op på stranden i store, skummende bølger - altid perfekte til en plasketur. Skulle havet vise sig fra sin barske side, eller har du børn med, kan du prøve saltvandsbassinerne i hver ende af stranden. I Bondi Pavillion kan du klæde om og tage bad, men den ældre ny-georgianske bygning er desuden et kulturcenter med kunstgalleri, teaterscene, flere cafeer og en bar ud til vandet.

Om Lonely Planet

Lonely Planet er verdens største udgiver af rejsebøger, som indtil nu er solgt i 120 millioner eksemplarer. I 2013 udkom de første Lonely Planet-guider på dansk med titlen Oplev og Pocket.Teksterne på denne side er et uddrag fra Lonely Planets Pocket-serie, som er beregnet til rejsende, der ønsker et nemt overblik over deres rejsemål og en lille, handy guidebog til at tage med.

 

 

Lær at surfe

Vil du gerne lære at surfe? Den nordlige del af Bondi Beach er et perfekt sted til det, for her ligger Let's go Surfing, som tilbyder undervisning på stort set alle niveauer og for alle aldersgrupper (børn skal dog være fyldt syv år). Hvis du hellere vil kaste dig ud i bølgerne alene, kan du også nøjes med blot at leje udstyret. Er du ikke så meget til finner, findes en skaterrampe i strandens sydlige ende og et træningsområde tæt ved strandens nordlige surfklub (hvor små speedos får stor opmærksomhed).

 

Vinterbadeklub

I vinterbadeklubben Bondi Icebergs Club optages kun de allersejeste vinterbadere som medlem, men alle er velkomne til at besøge denne sande Sydney-institution med fremragende udsigt over Bondi Beach. I Icebergs Dining Room serverer tjenere med butterflies frisk, bæredygtig fisk og veltilberedte bøffer, mens Icebergs Bar er et fremragende sted at nyde en drink. Klæd dig sexet, slå dig ned i de farvestrålende sofaer, og nyd din gode cocktail med udsigt over stranden. 

 

Andre gode strande

 Clovelly BeachTrods betonen er dette sted børnevenligt og har god sigtbarhed; et magisk sted at svømme og snorkle.

Bronte BeachEn populær familiestrand, omgivet af sandstensklipper og med verdens ældste livredderklub.

Shark BeachI den grønne Nielsen Park, lige ud til vandet, findes den bedste af havnestrandene (lad dig ikke skræmme af navnet).

Lady BayEn lille nudiststrand for homoseksuelle, diskret beliggende under en klippe, hvor den australske flåde har base.  

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).