"Færgen er i havn om få minutter".

Syv ord. Mere skal der ikke til for at aktivere alle sanser og lade tankerne fare tilbage til snesevis, for manges vedkommende hundredvis, af ture med danske færger. De er også titlen på en underholdende bog om de mest betydende færgeoverfarter i Danmark.

Bogen udmærker sig ved at bestå af en lang række korte og rigt illustrerede tekster, som man kan springe rundt i efter forgodtbefindende. Ikke alle billeder står lige skarpt, men i dette tilfælde underbygger det egentlig blot det nostalgitrip, forfatteren tager læserne med på.

Færger udgør i sagens natur en væsentlig del af billedmaterialet, men der er også mange andre tidstypisk billeder, for eksempel en klassisk platte med Guld Tuborg og og Rød Ålborg serveret i spisesalonen på Kong Frederik IX, miljøer omkring færgelejer, billetter, besætninger og et privatfoto fra 1961 af en feriepakket bil med to børn siddende i bagagerummet oven på tasker og puder ventende på næste færge. Billeder, som hver især uvægerligt vil sætte gang i mange "Kan du huske dengang...".

"Færgen er i havn om få minutter", Flemming Søeborg, Gyldendal, 240 sider, 349,95 kroner (vejledende udsalgspris). (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).