Paris kaldes både byernes by, hjerternes by, lysenes by - og måske kan den med rette også snart kaldes parfumernes by.

Paris har en særlig tradition for at udvikle parfumer, og siden 1800-tallet har de store modehuse haft stor succes med at udvikle deres egne dufte. Netop denne velduftende arv vil et nyt museum, The Grand Musée du Parfum i Rue du Faubourg Saint-Honoré, hylde.

På museet, der åbner den 16. december, kan de besøgende lære om parfumens oprindelse i det gamle Egypten, og om hvordan den europæiske adel senere udviklede den. Man kan også blive klogere på, hvilke historiske personer der elskede duftevand så højt, at de blev allergiske. Men der vil selvfølgelig også være mere sanselige oplevelser, hvor man kan afprøve sin egen lugtesans og gå med næsen på opdagelse i 60 forskellige slags dufte.

Man kan også gå i værkstedet og finde ud af, hvordan de professionelle finder frem til en ny duft. Hele oplevelsen skal kredse om lugtesansen, siger direktøren, Sandra Armstrong, til magasinet Condé Nast Traveler. Eksempelvis vil der være en sansehave, hvor levende og kunstige blomster vil sprede deres duft. Har man penge nok, kan man leje stedet til privat fest og bestille en personlig parfume specielt til lejligheden. (Berlingske)

  • fyens.dk