Hvis man har hang til luksus kombineret med togrejse, er der al mulig grund til at begynde at spare sammen: I juli næste år kan de første passagerer gå om bord på "Pride of Africa", formentlig verdens mest luksuriøse tog, og i løbet af 15 dage rejse på tværs af det sydlige Afrika fra Dar es Salaami Tanzania til Lobito i Angola. Undervejs kører toget også igennem Zambia og Den Demokratiske Republik Congo.

Megen tid tilbringes naturligvis om bord, men der er også indlagt en todages safari i en nationalpark i Zambia og byvandringer.

De op til 72 passagerer har alle måltider og drikkevarer samt 24-timers roomservice inkluderet i prisen. Måltider indtages naturligvis i en spisevogn. Alle bor i en suite med eget bad, toilet og dagligstue, og naturen opleves allerbedst fra en observationsvogn med store vinduespartier og en balkon.

Prisen for 15 dages togtur: fra knap 78.000 kroner i delt suite.

"Pride of Africa" ejes af Rovos Rail, som opererer i alt syv ruter med forskellige temaer, for eksempel safari, i det sydlige Afrika. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).