Kommentar: Nej tak til russere på ferien

Mange danskere synes, at russere i flok er støjende, ubehøvlede og sviner på stranden. Det er dem, et repræsentativt udsnit af danskerne nødigst vil møde på ferien. Foto: Wikimedia Commons

Kommentar: Nej tak til russere på ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jorden har den størrelse, Jorden skal have, hvilket med den nuværende befolkningstilvækst betyder, at der hastigt bliver en mindre og mindre bid af den til hver af os.

"Der skal være plads til alle", siger vi for at vise overskud og pli - men de færreste af os mener det, for når "de andre" rykker for tæt på, kan det hurtigt bliver for meget. Hvis vi er på ferie, kan det endda være, at vi ender med at klage til rejsearrangøren over, at der var for mange russere, polakker eller kinesere på hotellet.

De seneste dage har jeg talt med flere, som er vendt hjem fra ferie i Thailand, og "russer-temaet" ser ud til at blive større og større. Russerne fylder mere og mere, de er fulde fra morgenstunden, larmer på hotellet døgnet rundt, rydder buffeten, opfører sig uforskammet over for thaierne og sviner på stranden, lyder nogle af kritikpunkterne, som tidligere også har været fremført af danske turister i for eksempel Egypten og Tyrkiet.

Men kineserne går heller ikke ram forbi. De beskyldes også for at larme og svine, og deres flokmentalitet - i hvert fald når de er på udebane - irriterer andre turister. Pludselig kommer der 10 store speedbåde, som sætter hundreder af kinesere af på en lille, fredelig strand, og så er den dag ødelagt.

Det er efterhånden en del år siden, at danske charterbureauer begyndte at forhøre sig om andelen af russiske turister på et givent hotel, inden de underskrev kontrakten, og det er der tilsyneladende en god grund til. Bravo Tours har med hjælp fra analyseinstituttet YouGov fået lavet en undersøgelse, der viser, hvem danskerne helst vil undgå på ferien. Her kommer russerne ind på en suveræn førsteplads efterfulgt af englændere og tyskere. 31 procent af et repræsentativt udsnit af danskerne vil helst undgå russere.

- Vi må tage højde for vore gæsters ønsker, og mange danskere ønsker ikke at holde ferie på et hotel, der er fyldt med russere. Et hotel kan være nok så lækkert, men ferieoplevelsen bliver ikke den samme, hvis man konstant irriteres over andre gæster. Det handler ikke om, at der ikke må være russere - de skal bare ikke fylde det hele. Det gælder for den sags skyld også andre folkefærd, sagde Bravo Tours' administrerende direktør, Peder Hornshøj, på et pressemøde under Ferie for Alle i sidste uge. Han tilføjer, at der, hvor hans selskab har gæster i Thailand, mærker man ikke noget til russerne.

Peder Hornshøj mener dog også, at danskerne ikke har så meget at lade russerne høre. Vi danskere opførte os heller ikke alt for pænt, da vi begyndte at rejse på charterferie i 1960'erne.

- Det var med grisefester og rigelige mængder alkohol. Vi var store i slaget og nye på chartermarkedet. Jeg tror egentlig blot, at det er det samme, der gælder for mange af russerne i dag.

Kommentar: Nej tak til russere på ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce