Kommentar: Charterrejsen længe leve


Kommentar: Charterrejsen længe leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De færreste har en alder, som gør det muligt at huske, hvordan de første charterrejser blev modtaget i midten af det forrige århundrede, og hvordan man selv tog imod tilbuddet om en færdigpakket rejse til Mallorca. Men mit gæt er, at det må have været berusende - som så mange andre nyskabelser, der væltede ind over landet efter Anden Verdenskrig.

Naboerne var sikkert misundelige på de heldige pionerer, som tog af sted med præsten Eilif Krogager, grundlægger af Tjæreborg Rejser, eller Simon Spies. Tænk sig, at man ikke behøvede at bekymre sig om at få sammenstykket en rejseplan med flere forskellige transportmidler, at bestille hotelovernatninger eller noget som helst andet, men blot kunne læne sig tilbage og nyde alt det eksotiske, som bombarderede sanserne, og med bevidstheden om, at prisen vist var helt fair.

Siden blev charterrejsen så almindelig og i nogles øjne triviel, at mange følte, at de skulle undskylde, at de valgte den ferieform. Men når jeg tænker efter, er det adskillige år siden, jeg senest har hørt nogen sige, at "det endte bare med en charterrejse til Kreta" eller et af de mange andre rejsemål, der i dag tilbydes rundt omkring i verden. Måske et udtryk for, at charterrejsen bredt er anerkendt som et kvalitetsprodukt.

Og under alle omstændigheder er den færdigpakkede ferie fortsat lige så genial, som da den blev udtænkt. Ikke fordi den er kompliceret i sin opbygning, men når tilstrækkeligt mange vælger ferieformen, bliver det så billigt at tage af sted, at det er svært at finde en tilsvarende rejse, som prismæssigt kan matche charterrejsen - og så har man i tillæg trygheden ved at have en rejsearrangør i ryggen, hvis noget går galt på feriestedet.

Opbakningen til charterrejsearrangørerne er selvfølgelig betinget af, at de konstant har noget interessant på "hylderne", og de senere år har det vist sig mere at dreje sig om blandt andet koncepthoteller end selve rejsemålene. De store charterarrangører satser mere og mere på at have egne hoteller, som individuelt rejsende ikke kan booke sig ind på. Hvis kunden vil have mulighed for at bo på det lækre resort med mange børnefaciliteter eller det intime hotel kun for voksne, er man nødt til at købe hele pakken, altså hotel inklusive flyrejse, og på den måde beskytter charterbureauerne deres produkt over for et stigende antal rejsende, som foretrækker selv at sammensætte ferierejsen.

Foreløbig har det betydet, at profetierne om charterrejsens snarlige død er forstummet.

Kommentar: Charterrejsen længe leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce