Kør-selv-ferie i smukke Toscana

Firenze har butikker for enhver smag.

Kør-selv-ferie i smukke Toscana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italienerne er kendt for deres livlige kørsel i små hurtige biler. Du kan hoppe med på vognen ved at tage på kør-selv-ferie i Italien. Den italienske vinregion Toscana har alt, hvad der skal til for at gøre kør-selv-ferien vellykket: Smukke bjergveje, der snor sig mellem vinmarker, små hyggelige byer med et leben uden lige og fantastiske markeder.

Smag det toscanske køkken

De fleste forbinder Toscana med sol, vin og god mad - og det er der en god grund til. Toscanerne kan noget særligt med mad, især kød, urter og olivenolie.

Mange af de små landsbyer har et ugentligt marked, hvor I kan købe kødretter tilsat bøndernes solmodne tomater, ost, oliven, brød, og søde sager. I byen Greve in Chianti skal du gå efter boden med det store afskårne vildsvinehoved - her kan man få den mest fantastiske krydrede vildsvinesandwich, som de tilbedereder lige for trynen af dig.

Kun tre kilometer nord for Greve in Chianti ligger det gamle vinslot Castello di Verrazzano (www.verrazzano.com), hvor I kan smage den berømte toscanske drue chianti sammen med nogle lokale gourmetlækkerier. Nyd en himmelsk frokost i nærliggende La Bottega (www.osteriadipassignano.com), der ligger i et middelalderligt abbedi. Eller tag til Panzano sydvest for Greve, hvor den berømte kok Dario Cecchini samler besøgende omkring fællesborde til kødfulde specialiteter på Solociccia.

Godt tip: Der er generelt ikke langt mellem byerne i Italien. Derfor behøver du ikke at køre mange timer hver dag for at se flere forskellige byer.

 

 

 

Tips til turen
Hvis I ikke har lyst til at bruge en stor del af jeres hårdt optjente ferie på at køre til Toscana fra Danmark, kan I begynde køreferien i Pisa, hvortil der er direkte flyafgange fra Danmark. Biludlejningen er placeret i lufthavnen, så bestil hjemmefra og afhent bilen, når I lander. Det bliver ikke nemmere. Ønsker du at leje bil i længere tid (14 dage eller mere) eller at leje campingvogn eller motorhome, kan du tjekke hos www.ideamerge.com.

Kører du alligevel til Italien i egen bil, skal du huske bilens originale registreringsattest. Og så er det en god ide at tegne abonnement hos et europæisk vejhjælpsselskab.

Shop i Firenze

Ikke langt fra Greve in Chiantis bakkede vinmarker, ligger Firenze - renæssancens vugge, hjem for Machiavelli, Michelangelo og Medicierne og et paradis for de shoppeglade: Vintage-, designerbutikker og kunstatelierer ligger som perler på en snor i de snørklede gader.

Det er svært at overse butikken Mrs Macis (Borgo Pinti 38r); den ligner et dukkehus og er specialiseret i meget feminint tøj fra 1950'erne, 60'erne og 70'erne, samt smykker skabt af nye og genanvendte stoffer.

Skønne silkestoffer, fløjl og andre luksuriøse stoffer fremstilles på væve fra det 18. og 19. århundrede på det verdensberømte væveri, Antico Setificio Fiorentino, hvor overdådig damask og brokade i renæssancestil er blevet fremstillet siden 1786. www.guilogiannini.it.

Godt tip: Besøg www.florenceartfashion.com, den officielle guide til byens modebutikker og værksteder. Du kan melde dig til guidede ture rundt i de små atelierer og butikker, der designer håndsyet fodtøj, damemode, smykker osv.

 

 

 

Om Lonely Planet
Lonely Planet er verdens største udgiver af rejsebøger, som indtil nu er solgt i 120 millioner eksemplarer. I 2013 udkom de første Lonely Planet-guider på dansk med titlerne Oplev og Pocket. Disse tekster er et uddrag fra Oplev-serien fra Lonely Planet. Denne serie er beregnet til rejsende, der ønsker et nemt overblik over deres rejsemål, masser af baggrundsviden og de bedste tips til ferien.
Piazza Il Camp er midtpunktet i middelalderbyen Siena.
Piazza Il Camp er midtpunktet i middelalderbyen Siena.

Se på smuk arkitektur i Siena

Kør videre mod den smukke middelalderby Siena, hvis historiske centrum ligger på Unescos verdensarvsliste. Start ved byens hjerte; den skrånende piazza Il Campo, som har været Sienas folkelige og sociale centrum i næsten 600 år. Det er også her, den årlige Palio afholdes, det farlige, kostumeklædte hesteløb uden saddel, der finder sted i juli og august. 

Sienas Duomo er en af Italiens største gotiske kirker - opførelsen begyndte i 1215 og fortsatte langt ind i det 14. århundrede. Indvendigt findes et storslået anlagt marmorgulv, dekoreret med bibelske og historiske temaer. Og gennem en dør i den nordlige midtergang ligger det fortryllende bibliotek Libreria Piccolomini.

Det mest storslåede arkitektur finder du i byens midte - og måske har du set det afbilledet før uden at vide, at det netop var rådhuset i Siena - Palazzo Pubblico. Med dets 120 meter høje tårn kræver den en del opmærksomhed på den store åbne plads, som er spækket med caféer og restauranter.

Vil du overnatte i et ægte palazzo fra renæssancetiden, så har du muligheden i hotellet Palazzo Ravizza, som ligger i et roligt og bekvemt hjørne af byen. De har værelser med freskobemalede lofter, store senge og små, men veludstyrede badeværelser. www.palazzoravizza.com.

 

 

 

 

 

 

Toscana byder på idylliske små veje.
Toscana byder på idylliske små veje.
Det rustikke toscanske køkken får munden til at løbe i vand.
Det rustikke toscanske køkken får munden til at løbe i vand.

Kør-selv-ferie i smukke Toscana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce