London. Den engelske hovedstad går juleamok og pakker de store handelsgader og pladser ind i smukke lys og julemarkeder. "It's Christmas," råber de, men hvor skal du spise, drikke te, se fodbold eller få stillet den kulturelle sult? Svarene kommer her.

London har overhalet Paris som danskernes foretrukne storbydestination i Europa, og den engelske hovedstad byder i julemåneden sine gæster velkommen med et "Merry ­Christmas", der vil noget.

Oxford Street og Regent Street er badet i det traditionelle julelys, og store dele af millionbyen følger trop med hjertevarm pynt, kugler og et ho, ho, ho.

Bold i december

Hvad giver man manden, der har alt? Det kunne være en billet til en af de talrige fodboldkampe i London­området i det tætpakkede og traditionsrige december-program.

Her er et udpluk af kampe, der er værd at afbryde julestemningen med.

2. december: Arsenal - Manchester United

9. december: West Ham - Chelsea

Tottenham - Stoke

13. december:

West Ham - Arsenal

Tottenham - Brighton

16. december: Chelsea - Southampton

22. december:

Arsenal - Liverpool

26. december:

Tottenham - Southampton

28. december:

Crystal Palace - Arsenal

31. december:

Tottenham - West Ham

3. januar:

Arsenal - Chelsea

 

Når det engelske pund som følge af Brexit-afstemningen har tabt pusten, er en forlænget weekend i London en tidlig julegave. Men med 10 millioner indbyggere kan byen virke overvældende. Hvad skal man nå, hvor skal man gå hen og hvorfor?

Her følger forslag til en mindeværdig storbyferie i julens tegn.

Julemarkederne har indtaget gadebilledet, og der er mange at vælge imellem med hvert sit tema.

Oxford Street er Londons mest kendte shopping-gade med flere end 300 butikker, og den forvandles i december til en sand lysfest toppet med gode tilbud og livemusik. Det er 58. år i træk, Oxford Street juler, og i år er der ikke færre end 1778 lysdekorationer med 750.000 LED-pærer i spil (det siges, at der lyder et højt skrig på borgmesterkontoret, når elregningen lander i januar), og der ventes en million juleturister under de smukke lys, der denne gang er formet som snefnug.

Bond Street har igen i år kastet sig ud i en opvisning af glamour med lysdekorationer formet som enorme påfuglefjer, og smukke Covent Garden har misteltenen som tema med over 40 skinnende mistelten hængende ned over de smukke brostensbelagte handelsgader.

Regent Street er det centrale Londons store handelsområde, og gaderne fra Regent Street, Oxford Circus, Waterloo Place, Piccadilly og St. James er beklædt med smukke lysengle og guirlander og udgør tilsammen byens største julemarked.

Hyde Parks store forlystelsesområde trækker i juletøjet, og råhygger som Winter Wonderland med over 200 boder gemt af vejen i små træhytter - det siges tilmed, der findes en bod, der sælger dansk gløgg - og der er selvfølgelig mulighed for en skøjtetur.

Leicester Square er til hverdag hjemsted for store biografer og kasinoer, men her rykker julemanden ind og lytter til gaveønsker på pladsens store julemarked. Og med et svagt pund er der gode chancer for, at han opfylder det.

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
To gastropubber, der skiller sig ud

To gastropubber, der skiller sig ud

Italiensk fødselar

Italiensk fødselar

Nu svinger det

Nu svinger det