Husum: Julemarkedet læner sig op ad havnen

Havnen i Husum er om noget, byens omdrejningspunkt, hvor man også har gjort noget ud at udsmykke den til jul. Foto: Oliver Franke

Husum: Julemarkedet læner sig op ad havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På vestkysten ud mod Nordsøen finder man julemarkedet i havnebyen Husum, hvor de besøgende både kan indsnuse julestemningen på havnen og midt i byen foran kirken.

Husum er hav og havn. Spadserer man gennem den nordtyske havneby, kan man nemt få fornemmelsen af, at byen vender sig mod havnen.

Og selv om byens traditionelle julemarked ikke ligger ved havnen, er der ikke mange skridt fra markedspladsen med boderne til havnen, der også får juletøjet på, når det bliver december.

- Julemarkedet foregår foran Husums bykirke på markedspladsen, og derfra er der kun en kort vej til havnen, som også er udsmykket med juletræer med lys. Husum er jo en by, hvor havnen og værftet har spillet en stor rolle, så det er naturligt at inddrage havnearealet, siger Kerstin Sick, der har ansvaret for at markedsføre byens julemarked.

Julen i Husum har et hovedsæde på pladsen foran byens største kirke, hvor lys og boder indbyder de besøgende til lige at tage en pause for at nyde de gode sager, de fleste tyskere forbinder med julen.
Foto: Oliver Franke
Julen i Husum har et hovedsæde på pladsen foran byens største kirke, hvor lys og boder indbyder de besøgende til lige at tage en pause for at nyde de gode sager, de fleste tyskere forbinder med julen. Foto: Oliver Franke

Jul på slottet den 8. december

Kerstin Sick understreger, at byens julemarked har knap så meget Disneyland over sig som man måske kan finde andre steder med større julemarkeder.

- Vi har også som et af de eneste her på vestkysten et slot, der hvert år den ottende december har et arrangement med live- musik og guidede ture gennem slottet. Slottet er kun fem minutters gang fra markedspladsen og julemarkedet, så det er nemt at få den oplevelse med, når man nu er i byen, siger Kerstin Sick.

Hun slutter med at fremhæve, at byen også har et julemuseum, der godt nok har åbent året rundt, men det jo særligt aktuelt at besøge, når december kommer.

Husum: Julemarkedet læner sig op ad havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce