Hoteltjek: Hyggelig oase i Berlins centrum

Økologisk morgenmad - indholdet skaffet fra blandt andre lokale producenter og den kendte Markthalle Neun, der ligger i Kreuzberg og byder på håndplukkede delikatesser og friske råvarer til kræsne ganer. Foto: Lulu Guldsmeden

Hoteltjek: Hyggelig oase i Berlins centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Potsdamer Strasse er et af de travleste strøg i centrum af metropolen, der bare bliver ved med at udvikle sig. Her ligger det splinternye Lulu Guldsmeden med 81 værelser, en nordisk restaurant og gårdhave. Stilen er nordisk, afslappet og trendy.

Larmen, lysene, latteren, travlheden, skyskraberne, historiens vingesus og dunkle hjørner - Berlin er manges favoritrejsemål. Mindre overfladisk end London, mere afslappet end Paris og Stockholm, billigere og sjovere end København og propfuld af overraskelser. Her er altid ny mad, sjovere tøj, federe tilbud - basis for en dag på legepladsen såvel som et seriøst øko-shoppetrip, en måben ind i museernes rigdom. Det hele kan måske kaldes det unikke Berlin-miks, der igen og igen trækker masser af danskere til byen.

Og nu skal Berlin så - sin storhed og originalitet til trods - altså også have en stump af Danmark ved siden af alt det andet: Lulu Guldsmeden er det splinternye skud på stammen af Guldsmeden-hoteller, der begyndte for godt 20 år siden i Aarhus og siden er vokset til en kæde af lækre og "håndholdte" hoteller verden over.

- Berlin har længe været på ønskelisten, fortæller manager Marc Lorenz, og hotellet åbnede i december 2017 efter en ombygning af den imponerende bygning i fem etager på Potsdamer Strasse 67. Den er oprindelig opført i 1846 og ombygget og renoveret ad flere omgange, senest i 70'erne.

- Vi synes, at vi er kommet godt i gang, og vi får megen positiv respons. Vi synes, at vi kan tilbyde noget anderledes, og vi ved, at mange nyder at slappe af efter travle dage med forretninger, ligesom familier på tur nyder den ekstra luksus og afslappede stemning, som vi prioriterer meget højt, siger manageren.

Lulu Guldsmeden
Nyåbnet hotel i Guldsmeden-kæden. Rummer 81 værelser - fra enkeltværelser til suiter og til priser fra cirka 800 kroner pr. nat til cirka 2400 kroner for de største deluxe-familiesuiter med plads til fem personer.

Byder på såkaldt "signatur"-morgenmad med et nordisk tvist, oste, fisk, salater, juicer, lækreste kaffe og te, æg, bacon etc. Alt økologisk.

Perfekt til såvel par-weekender som familieture.

Ligger i Berlins absolutte centrum, kun få minutters gang fra U-bahn Kurfürstenstrasse og 10 minutter fra Potsdamer Platz og Tiergarten.

Hygge og komfort i en god blanding med meget imødekommende og service-minded personale.

Økologi, bæredygtighed, indretning og mad kendetegner hotellets profil.

Har med restauranten Sæson indført "Danish Smørrebrød" og "hygge" til Berlins hotelverden. Køkkenchef er René Bech Hansen, tidligere restaurant Tårnet, København.

Se mere på guldsmedenhotels.com.
God plads til en hel familie, så ingen føler sig forvist til
God plads til en hel familie, så ingen føler sig forvist til "den dårlige plads". I Berlin åbnede Lulu Hotel i december efter en lettere forsinket renoveringsproces - hotellet stod intakt fra 70'erne i tung, tysk stil, og det krævede en gennemgribende renovering at få det gjort moderne og desuden udvidet med 20 værelser på loftsetagen. Foto: Lulu Guldsmeden

Indretningen

Vi landede to voksne plus et par teenagere og en på ni år en travl mandag eftermiddag, trætte efter snevejr på vejen til Berlin. Vi tjekkede helt gnidningsløst ind - og blev superpositivt overraskede over familie-værelset. Ofte er den slags værelser nemlig bare lidt større værelser med ekstra madrasser eller folde ud-senge, som giver en camping-følelse.

På Lulu Guldsmeden har man heldigvis valgt at tage familierne alvorligt og har bygget en hems ind under loftet med ekstra, hyggelige sengepladser, det giver stemning og rummelighed. Der er fire meter til loftet, og på den måde minder værelset om en fin gammel herskabslejlighed.

Med stort badekar, bløde håndklæder, økologiske plejeprodukter og morgenkåber er følelsen af luksus fuldendt - og det er en klar fordel, at værelset er så rummeligt, at det ikke ligner et hjemligt teenageværelse efter en time. Man er vel på ferie...

Hotellet tilbyder sikret parkeringsområde, ligesom det i sommermånederne er oplagt at hænge ud i gårdhaven mellem de høje, gamle mure med kaffe, snacks eller cocktails.

Indretningen er som på de øvrige Guldsmeden-hoteller sin helt egen: Et miks af bambus, teak, lidt Bali-kolonistil med ægte tæpper og flet, læder, hør - en unik, urban, bæredygtig og "cosy-comfy"-stil. Skuldrene falder ned, og jeg får øjeblikkeligt lyst til at bestille en øl og læne mig godt tilbage i de dybe lænestole ved restauranten.

Journalisten var inviteret af Lulu Guldsmeden.

Møblerne er importeret fra Bali. Blandt andet en blanding af teak og bambus gør indretningen let og en smule eksotisk. Bæredygtighed er en kerneværdi i hotellets valg af forskellige produkter - fra mad til drikkevarer og badeprodukter.  Foto: Lulu Guldsmeden
Møblerne er importeret fra Bali. Blandt andet en blanding af teak og bambus gør indretningen let og en smule eksotisk. Bæredygtighed er en kerneværdi i hotellets valg af forskellige produkter - fra mad til drikkevarer og badeprodukter. Foto: Lulu Guldsmeden
Bar og (morgenmads)restaurant er indrettet i mørke farver  og med lædermøbler, så der inviteres til hygge og afslapning i krogene efter en dag i Berlins hektiske bymidte. Restaurant Sæson er helt nyåbnet og skal blandt andet bringe nyfortolket, dansk smørrebrød til Berlin.  Foto: Lulu Guldsmeden
Bar og (morgenmads)restaurant er indrettet i mørke farver og med lædermøbler, så der inviteres til hygge og afslapning i krogene efter en dag i Berlins hektiske bymidte. Restaurant Sæson er helt nyåbnet og skal blandt andet bringe nyfortolket, dansk smørrebrød til Berlin. Foto: Lulu Guldsmeden

Hoteltjek: Hyggelig oase i Berlins centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce