I Paris vælger man nu at sælge kærlighedserklæringerne på de parisiske broer som souvenirs. Overskuddet skal gå til at hjælpe flygtninge.

Det har længe været en tradi­tion blandt især turister at sætte en hængelås fast på byens broer som et symbol på kærlighed, og siden 2008 har trenden for alvor taget fart. Men nu går den ikke længere.

Hængelåsene bliver nemlig pillet ned af de parisiske myndigheder, da der ellers er fare for, at broerne styrter sammen. Arbejdet med at tage hængelåsene ned begyndte i 2015, og det har indtil videre givet en million hængelåse med en samlet vægt på 65 ton. Det er specielt broerne Pont Neuf og Pont des Arts, der begge krydser Seinen, som er tynget af den massive vægt fra hængelåsene.

Nogle af de mange ton hængelåse bliver solgt som souvenirs og resten som skrot. Ifølge Paris' viceborgmester, Bruno Julliard, håber man at indsamle cirka 100.000 euro svarende til 750.000 kroner. Al overskuddet skal gå til dem, der arbejder med og støtter flygtninge, har Bruno Julliard udtalt til The Guardian. Trenden med kærlighedssymbolerne ses også i Rom, hvor låsene ligeledes pilles ned, men også i Danmark på den københavnske Bryggebroen bliver der hængt hængelåse op. Her får de dog lov at hænge - indtil videre. (Berlingske)

  • fyens.dk