Pengene fosser let ud af lommerne på én, når man er i New York, men så er det en trøst, at mange oplevelser trods alt er gratis - for eksempel kan man se på penge (og guldreserver), mens man sparer dem.

I Federal Reserve Bank kan man alle hverdage komme på en 45 minutter lang rundtur med guide. Eneste ulempe er, at man ikke kan gøre det impulsivt, da efterspørgslen er større end kapaciteten, så man skal bestille tid i forvejen. Se mere på www.newyorkfed.org, hvor der også er vejledning om, hvordan man finder frem til den rigtige indgang.

Gratis, lettere tilgængelig og absolut anbefalelsesværdig er også en tur med en af færgerne, der sejler mellem Manhattan og Staten Island. Ruten går tæt forbi Frihedsgudinden, og ikke mindst får passagererne et flot kig ind over Manhattans skyline.

Færgerne bruges af pendlere, og de er proppede om morgenen og sidst på eftermiddagen, så hvis man blot skal på sightseeing, er det bedre at vælge en afgang midt på dagen. Nogle stiler efter frokosttid, fordi de om bord kan købe drikkevarer og snack til en fornuftig pris. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).