Canada fejrer i år 150 år som selvstændig nation, og det nyder turisterne godt af, idet der hele året er gratis entré til alle statslige nationalparker, marinreservater og historiske attraktioner.

Nordamerika trækker voldsomt i danskerne i disse år takket være blandt andet billigere flybilletter, men simpelthen også, fordi der er så meget at opleve. USA er nu opppe på omkring 350.000 danske besøgende på et år, mens Canada i 2016 havde over 40.000 danske indrejsende. Det er en stigning på over 20 procent siden 2010.

Hvis turen går til Canada til sommer, er det under alle omstændigheder tiden at komme i gang med planlægningen og ikke mindst at få sikret sig flybilletter til en fornuftig pris, men ifølge direktør Niels Amstrup i Jysk Rejsebureau er reservering af autocamper også ved at være en hastesag, idet efterspørgslen på dem har vist sig at være særlig høj i år. (thor)

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).