Goslar: Tag på julemarked i skoven

Den berømte juleskov, som der nu er taget patent på. Foto: Stefan Schiefer

Goslar: Tag på julemarked i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke alene er Goslar udpeget af UNESCO som verdensarv, middelalderbyen midt I Harzen byder også på et julemarked ud over det sædvanlige. Julemarkedet foregår nemlig midt i en skov opført i centrum af byen.

Harzen er en kendt destination for mange danske turister.

Bjergene, skovene og middelalderbyen Goslar. Og netop denne by er med sine kulørte bindingsværkshuse, spidse kirketårne og markedspladser unikt i en grad, at Goslar af UNESCO er udpeget som verdensarv. Alt emmer af historiens vingesus, i en by, hvor de tysk-romerske kejsere havde deres residens for godt 1000 år siden.

Også i julen byder Goslar på noget ud over det sædvanlige, lyder det fra byen.

- Vores julemarked er placeret på byens torv og lige i nærheden i den ældste del af Goslar, siger Helena Galanakis, pressetalskvinde for byens indsats for at promovere julemarkedet overfor omverdenen.

Ikke kun julemarkedet trækker turister til Goslar. Hvert år har middelalderbyen mere end fem millioner besøgende, der kommer en enkelt dag for at se seværdigheder. Andre overnatter for at opleve mere. Sidste år havde byens hoteller 800.000 overnatninger.
Foto: Stefan Schiefer
Ikke kun julemarkedet trækker turister til Goslar. Hvert år har middelalderbyen mere end fem millioner besøgende, der kommer en enkelt dag for at se seværdigheder. Andre overnatter for at opleve mere. Sidste år havde byens hoteller 800.000 overnatninger. Foto: Stefan Schiefer

Patent på juleskoven

Hvert år har middelalderbyen, der ligger godt 230 kilometer syd for storbyen Hamburg, mere end fem millioner turister, der kommer for at se Goslars seværdigheder og indsnuse den særlige stemning. Andre overnatter for at opleve mere. Sidste år havde byens hoteller 800.000 overnatninger, hvor mange bliver afviklet i december.

Ifølge Helena Galanakis har Goslars julemarked dannet skole for mange andre tyske byer. Og derfor har Goslar set sig nødsaget til at tage patent på det, byen betragter som en nyskabelse inden for julemarkeder.

- Vi var pionerer i at bygge en juleskov midt i byen. Vi opsætter 60 grantræer på byens torv. Vi laver en skovbund. Så når du træder ind, har du en oplevelse af at stå midt i skoven, siger Helena Galanakis.

De mange boder har alt lige fra hjemmelavet honning fra Finland til et bageri med forskellige former for brød, som man havde i middelalderen
Foto: Stefan Schiefer
De mange boder har alt lige fra hjemmelavet honning fra Finland til et bageri med forskellige former for brød, som man havde i middelalderen Foto: Stefan Schiefer

Køb brød som i middelalderen

Rundt om i byens juleskov finder de besøgende et væld af små boder, hvor de kan købe julepunch, Glühwein og andre varme drikke til at skylle den gode mad eller julens søde sager ned med.

- Ikke alene skal stemningen være den rigtige. Vi gør også meget ud af, at boderne sælger håndlavede produkter. Vi har intet industrielt fremstillet til salg på julemarkedet. De mange boder har alt lige fra hjemmelavet honning fra Finland til et bageri med forskellige former for brød, som man havde i middelalderen, fremhæver Helena Galanakis.

Og det hele begynder den 28. november og holder åbent lige indtil den 30. december, hvor julen endelig slutter lige før nytåret.

- I den tid kan det være meget svært for turister at finde et hotelværelse i byen, så har man lyst til at besøge Goslar i julen er det en god ide at booke et år i forvejen, slutter Helena Galanakis.

julepunch, Glühwein og andre varme drikke i en af boderne på julemarkedet.
Foto: GOSLAR marketing gmbh/ Stefan Schiefer
julepunch, Glühwein og andre varme drikke i en af boderne på julemarkedet. Foto: GOSLAR marketing gmbh/ Stefan Schiefer

Goslar: Tag på julemarked i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce